Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 25.11 - 29.11.2024

Jadłospis 25.11 - 29.11.2024

  

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

25.11.`24

Chleb pszenno-żytni 40g (mąka pszenna i żytnia), z masłem 5g, szynka drobiowa 20g, porcja ogórka świeżego 30g i pomidora malinowego30g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja papryki żółtej 40g

Łazanki z kapustą i kiełbaską 160g (mąka pszenna, kapusta kiszona, kiełbasa śląska, koncentrat pomidorowy),zupa grochowa z ziemniakami na wędzonce 220 ml(skrzydła z indyka, wędzonka, włoszczyzna, groch łuskany, seler), woda z pomarańczą 220 ml

Warkocz maślany 40g (mąka pszenna, mleko), porcja serka waniliowego 30g, porcja gruszki 60g, herbata owocowa 220 ml

26.11.`24

Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml(mleko), bułka kajzerka z makiem 40g z masłem 5g, powidła śliwkowe 30g, porcja papryki żółtej 30g i ogórka kiszonego 30g, herbata 220 ml

Porcja pomarańczy 40g

Kotlet z wątróbki drobiowej 70g, (wątróbka drobiowa, jajka, mąka pszenna jabłko i cynamon), ziemniaki gniecione z koperkiem 80g, surówka z selera 100g(rodzinki, seler, śmietana z mleka), zupa koperkowa z ryżem 220 ml(skrzydła z indyka, włoszczyzna seler), sok naturalny z porzeczek 220 ml

Mus owocowy 100% (przecier z owoców), porcja wafli kukurydzianych 40g, herbata koperkowa 220 ml

27.11.`24

Bułka paryska 30g (mąka pszenna) z masłem 5 g , pasta jajeczno-serowa 30g ze szczypiorkiem (majonez jajeczny), porcja pomidora malinowego 30g, papryki zielonej 20g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja jabłka 40g

Leczo z kurczakiem 120g (filet z kurczaka, cukinia, papryka, pomidory, cebula, czosnek, passata), porcja kaszy bulgur 80g, zupa ziemniaczana krem z rozmarynem i tymiankiem220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler), woda z miętą 220 ml

Rogal wyborny 40 (mąka pszenna)g z masłem 5g, porcja krakowskiej suchej 5g, porcja ogórka świeżego 30g, porcja rukoli 5g, kakao na mleku 220 ml(mleko)

28.11.`24

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml(mleko), chleb wiejski 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, szynka wiejska 20g, porcja ogórka świeżego 30g i rukoli 5g herbata owocowa 220 ml

Porcja melona 40g

Pieczeń rzymska70g (szynka wieprzowa, jajka, bułka pszenna) w sosie własnym 30g(mąka pszenna), ryż jaśminowy 80g, surówka z ogórka kiszonego i pomidora z oliwką 80g, zupa kapuśniaczek z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Kaszka manna 100g (mleko), porcja borówki 30g, porcja chrupek 30g, herbata 220 ml

29.11.`24

Bułka kajzerka (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja twarożku z warzywami 30g oraz porcja miodu lipowego 20g, porcja, ogórka kiszonego 30g i szczypiorku 5 g, kakao 220 ml(mleko)

Porcja marchewki 40g

Kotlet z dorsza z pieca 70g (jajka bułka pszenna), ziemniaki puree z natka pietruszki 80g, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem 80g, zupa buraczkowa z lanymi kluseczkami 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, buraki, śmietana z mleka, seler), sok naturalny z jabłek 220 ml

Wafle ryżowe z pastą orzechowo-miodową (orzechy arachidowe), koktajl truskawkowy 100 ml (mleko)

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2024-11-22 11:43:57
Ilość wyświetleń: 35735
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej