DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
12.05.`25 |
Parówki z szynki 40g z porcją ketchupu 5g, chleb pszenno-żytni 40g (mąka pszenna i żytnia) z masłem 5g, porcja rzodkiewki 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: marchewki 40g |
Naleśniki z prażonym jabłkiem 200g (mąka pszenna, jajka, mleko) podane z sosem jogurtowym z miodem 30g (jogurt z mleka , miód), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, ogórki kiszone, seler, skrzydła z indyka), woda z pomarańczą 220 ml |
Porcja truskawek 30g i borówek 16g, podanych na jogurcie naturalnym 30g (mleko), paluch chlebowy włoski 20g (mąka pszenna, jęczmień, kukurydza, możliwa obecność: mleka, sezamu i soi ), herbata koperkowa 220 ml |
13.05.`25 |
Zupa mleczna (mleko) z płatkami Corn Flakes (grys kukurydziany 99,8%, cukier trzcinowy, sól morska, może zawierać gluten, mleko oraz soję), bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g, porcja schabu pieczonego 25g, porcja ogórka świeżego 25g i rukoli 5g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja: papryki żółtej 40g |
Kotlet z wątróbki 60g (jaja, mąka pszenna), ziemniaki puree 80g (mleko), surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietana z mleka), zupa pomidorowa z makaronem 220 ml ( włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Wafle tortowe 20g (mąka pszenna, olej palmowy, substancje może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, mleka) przekładane konfiturą śliwkową 20g, porcja arbuza 40g, herbata 220 ml |
14.05.`25 |
Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej 30g (ryba, majonez jajeczny) do wyboru konfitura truskawkowa 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml(mleko) |
Porcja: ogórka świeżego 40g |
Gulasz wieprzowy z szynki 60g, kasza bulgur 70g, fasolka szparagowa na parze z bułeczką na maśle 80g (masło, bułka pszenna), zupa buraczkowa krem ze śmietanką 220 ml włoszczyzna, buraki, śmietanka z mleka, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml |
Galaretka pomarańczowa z malinami 120 g, pieczywo chrupkie graham 30g( mąka pszenna , pełnoziarnista może zawierać sezam i mleko), herbata owocowa 220 ml |
15.05.`25 |
Zupa mleczna (mleko) 220 ml drobnym makronem (mąka pszenna), chleb z żurawiną 40g (mąka żytnia, razowa żurawina, maślanka), pasta twarogowa z prażonym słonecznikiem 30g (twaróg z mleka , słonecznik), porcja papryki żółtej i zielonej 30g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: pomidorki koktajlowe 40g |
Makaron penne zapiekany z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorkami z serem mozzarella 200g (mąka pszenna, śmietana z mleka, ser z mleka) , zupa jarzynowa z kaszą pęczak 220 ml (włoszczyzna, kasza pęczak, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Porcja banana 40g i porcja jabłka 40g, chałka 30g (mąka pszenna, jajka, masło, cukier oraz drożdże), herbata 220 ml |
16.05.`25 |
Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, ser żółty 25g,(mleko) do wyboru miód 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml(mleko) |
Porcja: kalarepki 40g |
Kotlet z dorsza pieca 60g (ryba, jaja, bułka pszenna), ziemniaki z wody 70g, surówka z kapusty kiszonej z jabłuszkiem 80g, zupa jarzynowa z curry i fasolą meksykańską 220 ml (włoszczyzna, fasola czerwona, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml |
Porcja gruszki 40g i porcja pomarańczy 40g, wafel kukurydziany 20g (mąka pełnoziarnista kukurydziana, grys kukurydziany sól morska), herbata owocowa 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86