Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 12.05 - 16.05 .2025 r.

Jadłospis 12.05 - 16.05 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

12.05.`25

Parówki z szynki 40g             z porcją ketchupu 5g, chleb pszenno-żytni 40g (mąka pszenna i żytnia)                    z masłem 5g, porcja rzodkiewki 25g                          i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: marchewki 40g

Naleśniki  z prażonym jabłkiem 200g (mąka pszenna, jajka, mleko) podane z sosem jogurtowym z miodem 30g (jogurt z mleka , miód), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml  (włoszczyzna, ogórki kiszone, seler, skrzydła z indyka), woda z pomarańczą 220 ml

Porcja truskawek 30g         i borówek 16g, podanych na jogurcie naturalnym 30g (mleko), paluch chlebowy włoski 20g (mąka pszenna, jęczmień, kukurydza, możliwa obecność: mleka, sezamu i soi ), herbata koperkowa 220 ml

13.05.`25

Zupa mleczna (mleko)          z płatkami Corn Flakes (grys kukurydziany 99,8%, cukier trzcinowy, sól morska, może zawierać gluten, mleko oraz soję), bułka grahamka 40g (mąka graham)              z masłem 5g, porcja schabu pieczonego 25g, porcja ogórka świeżego 25g              i rukoli 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: papryki żółtej 40g

Kotlet z wątróbki 60g (jaja, mąka pszenna), ziemniaki puree 80g (mleko), surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietana z mleka), zupa pomidorowa z makaronem 220 ml ( włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony  z jabłek 220 ml

Wafle tortowe 20g (mąka pszenna, olej palmowy, substancje może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, mleka) przekładane konfiturą śliwkową 20g, porcja arbuza 40g, herbata 220 ml

14.05.`25

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej 30g (ryba, majonez jajeczny) do wyboru konfitura truskawkowa 25g, porcja pomidora 25g      i szczypiorku 5g, kakao 220 ml(mleko)

Porcja: ogórka świeżego 40g

Gulasz wieprzowy z szynki 60g, kasza bulgur 70g, fasolka szparagowa na parze z bułeczką na maśle 80g (masło, bułka pszenna), zupa buraczkowa krem ze śmietanką 220 ml  włoszczyzna, buraki, śmietanka z mleka, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml

Galaretka pomarańczowa z malinami 120 g, pieczywo chrupkie graham 30g(  mąka pszenna , pełnoziarnista może zawierać sezam       i mleko), herbata owocowa 220 ml

15.05.`25

Zupa mleczna (mleko) 220 ml drobnym makronem (mąka pszenna), chleb        z żurawiną 40g (mąka żytnia, razowa żurawina, maślanka), pasta twarogowa z prażonym słonecznikiem 30g (twaróg z mleka , słonecznik), porcja papryki żółtej i zielonej 30g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: pomidorki koktajlowe 40g

Makaron penne zapiekany             z kurczakiem, szpinakiem               i suszonymi pomidorkami z serem mozzarella 200g (mąka pszenna, śmietana z mleka, ser z mleka) , zupa jarzynowa z kaszą pęczak 220 ml (włoszczyzna, kasza pęczak, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Porcja banana 40g                i porcja jabłka 40g, chałka 30g (mąka pszenna, jajka, masło, cukier oraz drożdże), herbata 220 ml

16.05.`25

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, ser żółty 25g,(mleko) do wyboru miód 25g, porcja pomidora 25g                            i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml(mleko)

Porcja: kalarepki 40g

Kotlet z dorsza  pieca 60g (ryba, jaja, bułka pszenna), ziemniaki z wody 70g, surówka z kapusty kiszonej z jabłuszkiem 80g, zupa jarzynowa z curry i fasolą meksykańską 220 ml  (włoszczyzna, fasola czerwona, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Porcja gruszki 40g               i porcja pomarańczy 40g, wafel kukurydziany 20g (mąka pełnoziarnista kukurydziana, grys kukurydziany sól morska), herbata owocowa 220 ml

 

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-05-09 11:03:42
Ilość wyświetleń: 41366
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej