
|
DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
10.11.`25 |
Chleb pszenny 40g (gluten) z masłem 5g, porcja Kiełbasy Żywieckiej 25g, porcja pomidora 25 i szczypiorku 5g, herbata z cytryna 220 ml |
Porcja: ogórka świeżego 40g |
Ryż jaśminowy z truskawkami podany z jogurtem naturalnym 200 g (mleko), zupa krupnik z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 200 ml |
Bułka paryska 40g , miód 30g, porcja jabłka 40g, herbata owocowa 220 ml |
|
11.11.`25 |
DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH |
|
Narodowe Święto Niepodległości |
|
|
12.11.`25 |
Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej 30g (majonez jajeczny, ryba), porcja pomidora 25g i papryki zielonej 25g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: gruszki 40g |
Spaghetti Bolognese 200 g (gluten, mięso wieprzowe, passata, czosnek), porcja ogórka kiszonego 40g, zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana 220 ml (śmietanka z mleka, seler, włoszczyzna, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Warkocz maślany 40g (mleko, gluten), kefir jagodowy do picia 150 ml (mleko), porcja pomidorka 30g |
|
13.11.`25 |
Zupa mleczna lanymi kluskami 220 ml (mleko, jajka, gluten), chleb razowy 40g (mąka razowa) porcja szynki wieprzowej 25g, porcja papryki zielonej i szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: banana 40g |
Leczo z indykiem 200g (filet z indyka, cukinia, papryka kolorowa, marchew, passata pomidorowa), porcja kaszy bulgur 80g, zupa pomidorowa z makaronem 220 ml ( seler, włoszczyzna, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml |
Pasta z warzywami i cebulką z lubczykiem 30g, chleb pszenno-żytni 40g (gluten) z masłem 5g, porcja mandarynki 40g, herbata melisa 200g |
|
14.11.`25 |
Chleb wiejski 40g (gluten, mleko) z masłem 5g, porcja serka waniliowego oraz dżemu jagodowego 30g, porcja pomidora 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: ogórka kiszonego 40g |
Kotlet jajeczny 60g (jajko, gluten), ziemniaki 70 g puree (mleko), marchew na parze z bułeczką na maśle 5g, zupa szczawiowa z ryżem 220 ml seler, włoszczyzna, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Porcja ogórka świeżego 40g oraz jabłka 40g, wafel ryżowy 10g, herbata owocowa 220 ml |

81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86