Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Plan daltoński to nasza koncepcja pracy z dziećmi. Realizujemy zadania Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 10.11 -14.11`25 r.

Jadłospis 10.11 -14.11`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

 

10.11.`25

 

Chleb pszenny 40g (gluten) z masłem 5g, porcja Kiełbasy Żywieckiej 25g, porcja pomidora 25 i szczypiorku 5g, herbata z cytryna 220 ml

 

Porcja: ogórka świeżego 40g

 

Ryż jaśminowy                               z truskawkami podany                          z jogurtem naturalnym 200 g (mleko), zupa krupnik                 z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 200 ml

 

Bułka paryska 40g , miód 30g, porcja jabłka 40g, herbata owocowa 220 ml

 

11.11.`25

 

 

 

 

DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

 

 

Narodowe Święto Niepodległości

 

 

12.11.`25

 

Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej 30g (majonez jajeczny, ryba), porcja pomidora 25g i papryki zielonej 25g, kakao 220 ml (mleko)

 

Porcja: gruszki 40g

 

Spaghetti Bolognese 200 g (gluten, mięso wieprzowe, passata, czosnek), porcja ogórka kiszonego 40g,  zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana 220 ml (śmietanka z mleka, seler, włoszczyzna, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

 

Warkocz maślany 40g (mleko, gluten), kefir jagodowy do picia 150 ml (mleko), porcja pomidorka 30g

 

13.11.`25

 

Zupa mleczna lanymi kluskami 220 ml (mleko, jajka, gluten), chleb razowy 40g (mąka razowa) porcja szynki wieprzowej 25g, porcja papryki zielonej i szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 220 ml

 

Porcja: banana 40g

 

Leczo z indykiem 200g (filet z indyka, cukinia, papryka kolorowa, marchew, passata pomidorowa), porcja kaszy bulgur 80g,  zupa pomidorowa z makaronem 220 ml ( seler, włoszczyzna, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml

 

Pasta z warzywami i cebulką z lubczykiem 30g, chleb pszenno-żytni 40g (gluten) z masłem 5g, porcja mandarynki 40g, herbata melisa 200g

 

14.11.`25

 

Chleb wiejski 40g (gluten, mleko) z masłem 5g, porcja serka waniliowego oraz dżemu jagodowego 30g, porcja pomidora 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

 

Porcja: ogórka kiszonego 40g

 

Kotlet jajeczny 60g (jajko, gluten), ziemniaki 70 g puree (mleko), marchew na parze z bułeczką na maśle 5g, zupa szczawiowa z ryżem 220 ml  seler, włoszczyzna, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

 

Porcja ogórka świeżego 40g oraz jabłka 40g, wafel ryżowy 10g, herbata owocowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-11-07 12:51:07
Ilość wyświetleń: 47998
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej