
|
DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
17.11.`25 |
Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja szynki wieprzowej 25g do wyboru miód 20g, porcja rzodkiewki 25g i ogórka 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: pomarańczy 40g |
Naleśniki z jabłkiem 200g (jaja, gluten, mleko) podane z jogurtem naturalnym 30g (mleko), zupa brokułowa z makaronem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, brokuł), woda z pomarańczą 220 ml |
Chałka 40g (mleko), porcja konfitury malinowej 30g, porcja banana 40g, herbata melisa 200g |
|
18.11.`25 |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 220 ml (grys kukurydziany), chleb żytni 40g (gluten) z masłem 5g, porcja szynki drobiowej 25g, porcja pomidora 25g i kiełki słonecznika 5g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: rzodkiewki 40g |
Indyk w sosie meksykańskim 150g (fasola czerwona, pomidory przetarte ,papryka czerwona, kukurydza), ryż basmatti 70g, ogórek kiszony 30g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, ogórki kiszone), sok tłoczony z jabłek 200 ml |
Budyń waniliowy 100g (mleko), porcja jabłka 40g, wafel kukurydziany 10g, herbata z cytryna 220 ml |
|
19.11.`25 |
Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g, porcja pasty szynkowej z warzywami 30g (majonez jajeczny), porcja pomidora 25g i ogórka świeżego 25g, kakao na mleku 220 ml |
Porcja: grejpfruta 40g |
Kotlet z wątróbki drobiowej z jabłkiem i cynamonem 60g (jaja, gluten), ziemniaki puree 70g, surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietanka z mleka), zupa z fasolką szparagową z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, fasolka szparagowa), woda z pomarańczą 220 ml |
Jogurt naturalny podany z płatkami kukurydzianymi, żurawią i wiórkami gorzkiej czekolady 100g, porcja ogórka świeżego 40g, pałeczka kukurydziana 5g, herbata koperkowa 220 ml |
|
20.11.`25 |
Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml, chleb razowy ze słonecznikiem 40g (mąka razowa), z masłem 5g, porcja pasztetu drobiowego 30g, porcja ogórka kiszonego 25g i kiełki słonecznika 5g, herbata miętowa 220 ml
|
Porcja: pomidorków koktajlowych 40g |
Kotlet z piersi z kurczaka 60g (gluten, jajka), ziemniaki zapiekane w ziołach 70g, mix sałat z ogórkiem i pomidorem 80g, zupa rosół z makaronem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), zupa |
Chleb graham 40g (mąka graham), z masłem 5g, porcja pasty z ciecierzycy 30g porcja papryki czerwonej 40g, herbata owocowa 220 ml |
|
21.11.`25 |
Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem5g, ser żółty 25g (mleko), do wyboru dżem brzoskwiniowy 20g, porcja ogórka świeżego 25g i rukoli 5g, kakao na mleku 220 ml |
Porcja: gruszki 40g |
Makaron tagliatelle z wędzonym łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorkami w sosie śmietanowych 200g (gluten, ryba, mleko), zupa czosnkowo-ziemniaczany krem z tymiankiem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, czosnek, ziemniaki), woda z pomarańczą 220 ml |
Ciasto drożdżowe z jabłkiem i cynamonem 50g (gluten, jaja, mleko), porcja marchewki 40g, ciepłe mleko200 ml |

81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86