Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Plan daltoński to nasza koncepcja pracy z dziećmi. Realizujemy zadania Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 17.11 -21.11`25 r.

Jadłospis 17.11 -21.11`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

 

17.11.`25

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja szynki wieprzowej 25g do wyboru miód 20g, porcja rzodkiewki 25g i ogórka 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja:  pomarańczy 40g

Naleśniki z jabłkiem 200g (jaja, gluten, mleko) podane z jogurtem naturalnym 30g (mleko), zupa brokułowa z makaronem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, brokuł), woda z pomarańczą 220 ml

Chałka 40g (mleko), porcja konfitury malinowej 30g, porcja banana 40g, herbata melisa 200g

 

18.11.`25

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 220 ml (grys kukurydziany), chleb żytni 40g (gluten) z masłem 5g, porcja szynki drobiowej 25g, porcja pomidora 25g i kiełki słonecznika 5g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: rzodkiewki 40g

Indyk w sosie meksykańskim 150g (fasola czerwona, pomidory przetarte ,papryka czerwona, kukurydza), ryż basmatti 70g, ogórek kiszony 30g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, ogórki kiszone), sok tłoczony z jabłek 200 ml

Budyń waniliowy 100g (mleko), porcja jabłka 40g, wafel kukurydziany 10g, herbata z cytryna 220 ml

 

19.11.`25

Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g, porcja pasty szynkowej z warzywami 30g (majonez jajeczny), porcja pomidora 25g i ogórka świeżego 25g, kakao na mleku 220 ml

Porcja: grejpfruta 40g

Kotlet z wątróbki drobiowej z jabłkiem i cynamonem 60g (jaja, gluten), ziemniaki puree 70g, surówka z selera z rodzynkami 80g  (śmietanka z mleka), zupa z fasolką szparagową z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, fasolka szparagowa), woda z pomarańczą 220 ml

Jogurt naturalny podany z płatkami kukurydzianymi, żurawią i wiórkami gorzkiej czekolady 100g, porcja ogórka świeżego 40g, pałeczka kukurydziana 5g, herbata koperkowa 220 ml

 

20.11.`25

Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml, chleb razowy ze słonecznikiem 40g (mąka razowa), z masłem 5g,  porcja pasztetu drobiowego 30g, porcja ogórka kiszonego 25g i kiełki słonecznika 5g, herbata miętowa 220 ml

 

Porcja: pomidorków koktajlowych 40g

Kotlet z piersi z kurczaka 60g (gluten, jajka), ziemniaki zapiekane w ziołach 70g, mix sałat z ogórkiem i pomidorem 80g, zupa rosół z makaronem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), zupa

Chleb graham 40g (mąka graham), z masłem 5g, porcja pasty z ciecierzycy  30g porcja papryki czerwonej 40g, herbata owocowa 220 ml

 

21.11.`25

Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem5g, ser żółty 25g (mleko), do wyboru dżem brzoskwiniowy 20g,  porcja ogórka świeżego 25g i rukoli 5g, kakao na mleku 220 ml

Porcja: gruszki 40g

Makaron tagliatelle z wędzonym łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorkami w sosie śmietanowych 200g (gluten, ryba, mleko), zupa czosnkowo-ziemniaczany krem z tymiankiem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, czosnek, ziemniaki), woda z pomarańczą 220 ml

Ciasto drożdżowe z jabłkiem i cynamonem 50g (gluten, jaja, mleko), porcja marchewki 40g, ciepłe mleko200 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-11-14 10:30:39
Ilość wyświetleń: 48111
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej