Jadłospis 29.04-03.05.2024 - Przedszkole nr 48 w Gdyni Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis 29.04-03.05.2024

Jadłospis 29.04-03.05.2024

DATA

ÅšNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

29.04.2024

Chleb pszenno-żytni 35g (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem 5g (mleko), porcja szynki drobiowej 25g, porcja pomidora i rzodkiewki 30g, kakao na mleku 200ml

Porcja gruszki 60g

GoÅ‚Ä…bki wieprzowe 60g (szynka, jajka, buÅ‚ka pszenna, kapusta Å›wieża) w sosie pomidorowym 30g (wywar, przecier pomidorowy, mÄ…ka pszenna), porcja ziemniaków z wody 80g, porcja kiszonego ogórka 60g, zupa bulionowa z kaszÄ… mannÄ… 250ml (wÅ‚oszczyzna, seler, kasza manna), woda z cytrynÄ… 200ml

Jogurt owocowy 120g (mleko), porcja chrupek kukurydzianych 30g, herbata 200ml

30.04.2024

Zupa mleczna z pÅ‚atkami ryżowymi 220ml (mleko), chleb graham 35g (mÄ…ka pszenna, mÄ…ka graham) z masÅ‚em 5g (mleko), porcja sera żóÅ‚tego 25g (mleko), porcja pomidora ze szczypiorkiem 30g, herbata owocowa 200ml

Porcja banana 60g

Naleśniki z musem jabłkowym i sosem jogurtowym 180g (mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy), zupa buraczkowa z ziemniakami 250ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, buraki, ziemniaki), sok owocowy 200ml

Bułka paryska 30g (mąka pszenna) z masłem 5g (mleko), porcja pasty z fasoli z duszoną cebulką 30g, herbat miętowa 200ml

01.05.2024

 

 

 

 

ŚWIĘTO PRACY

 

 

02.05.2024

Chleb pszenno-żytni 35g (mÄ…ka pszenna, mÄ…ka żytnia) z masÅ‚em 5g (mleko), porcja kieÅ‚basy krakowskiej 25g, porcja ogórka i rzodkiewki 30g, pÅ‚atki kukurydziane na mleku 220ml, herbata koperkowa 200ml

Porcja jabłka 60g

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 150g (mąka pszenna pełnoziarnista, śmietana z mleka), zupa jarzynowa z ziemniakami 250ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, ziemniaki), woda z miętą 200ml

Wafle ryżowe 30g, porcja banana 100g, sok owocowy 200ml

03.05.2024

 

 

 

 

ŚWIĘTO KONSTYTUCJI

3 MAJA

 

                           

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakÅ‚adzie, których Å›ladowe iloÅ›ci mogÄ… zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierajÄ…ce gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdaÅ‚, orzech laskowy, orzech wÅ‚oski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, Å‚ubin, miÄ™czaki. Alergeny oznaczono zgodnie z RozporzÄ…dzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadÅ‚ospis może ulec zmianie, zwÅ‚aszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz daÅ„ z nich przygotowywanych. Zmiany mogÄ… dotyczyć również pieczywa.
  3. SzczegóÅ‚owy wykaz wszystkich skÅ‚adników produktów spożywczych i daÅ„ dostÄ™pny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2024-04-26 12:07:57
Ilość wyświetleń: 30202
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej