DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
02.06.`25 |
Paróweczki z szynki 40g, porcja ketchupu 5g, chleb Kartuski na naturalnym zakwasie 40g (mąka pszenna, żytnia), porcja rzodkiewki 25g i rukoli 5g, herbata owocowa 220 ml |
Porcja: moreli 40g
|
Ryż zapiekany z jabłkiem 200g podany z sosem jogurtowym słodzonym miodem 30g (jogurt z mleka), zupa buraczkowa z ziemniakami 220 ml (buraki, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Porcja arbuza 40g, chałka 40g (mąka pszenna, jaja, mleko) porcja miodu 30g, ciepłe mleko 220 ml |
03.06.`25 |
Zupa mleczna 220 ml (mleko) z płatkami ryżowymi, bułka kajzerka 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, polędwica drobiowa 25 g , porcja ogórka 25g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja: marchwi 40g |
Gulasz wieprzowy 70g (mąka pszenna) z warzywami, ziemniaki puree 80g (mleko), brokuł na parze 80g, zupa kapuśniaczek 220 ml (kapusta młoda, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml |
Porcja truskawek 40g podana na jogurcie naturalnym 50g (mleko), porcja biszkoptów 30g (mąka pszenna, jaja, mogą zawierać mleko), herbata 220 ml |
04.06.`25 |
Pasta jajeczno-serowa ze szczypiorkiem 30g (jaja, ser z mleka, majonez jajeczny) do wyboru konfitura jagodowa 30g, bułka żytnia 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, porcja papryki czerwonej 25g, kakao na mleku 220 ml |
Porcja: jabłka 40g |
Kotlet mielony drobiowy 60g (jaja, bułka pszenna), sos musztardowy 30g (mąka pszenna) kasza bulgur, surówka z marchewki i jabłka 80g , zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (szpinak, śmietanka z mleka, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Porcja kalarepki 40g, bułka paryska 40g (mąka pszenna) serek homogenizowany 30g (mleko), kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
05.06.`25 |
Zupa mleczna 220 ml (mleko) z płatkami górskimi, chleb graham 40g (mąka graham) z masłem 5g, porcja szynki wieprzowej 25g, porcja ogórka 25g i rukoli 5g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: porcja gruszki 40g |
Kotlet z wątróbki z jabłkiem 70g (mąka pszenna ,jaja), ziemniakami z wody 80g, surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietana z mleka), zupa pomidorowa z makaronem 220 ml (koncentrat pomidorowy, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml |
Porcja zmiksowanych malin 40g, podana na „pychotce serowej” 50g (twaróg, serek mascarpone- mleko) z kostką białej czekolady 5g (mleko), porcja chrupek kukurydzianych 30g, herbata owocowa 220 ml
|
06.06.`25 |
Jajecznica na maśle 50g(jaja, mleko), chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) ser żółty gouda 25g(mleko) porcja papryki czerwonej 25g i rzodkiewki 20g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: banana 40g |
Makaron z pieczonym łososiem z warzywami 200g (mąka pszenna, ryba, śmietanka z mleka), zupa jarzynowa z kaszą pęczak 220 ml ( włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Ciasto drożdżowe z truskawkami 50g (mąka pszenna, jaja, mleko, masło), porcja pomarańczy 40g herbata owocowa 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86