Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 02.06 - 06.06 .2025 r.

Jadłospis 02.06 - 06.06 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

02.06.`25

Paróweczki z szynki 40g, porcja ketchupu 5g, chleb Kartuski na naturalnym zakwasie 40g (mąka pszenna, żytnia), porcja rzodkiewki 25g i rukoli 5g, herbata owocowa 220 ml

Porcja: moreli 40g

 

Ryż zapiekany z jabłkiem 200g podany z sosem jogurtowym słodzonym miodem 30g (jogurt z mleka), zupa buraczkowa z ziemniakami 220 ml (buraki, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Porcja arbuza 40g, chałka 40g (mąka pszenna, jaja, mleko) porcja miodu 30g, ciepłe mleko 220 ml

03.06.`25

Zupa mleczna 220 ml (mleko) z płatkami ryżowymi, bułka kajzerka 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, polędwica drobiowa 25 g , porcja ogórka 25g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: marchwi 40g

Gulasz wieprzowy 70g (mąka pszenna) z warzywami, ziemniaki puree 80g (mleko), brokuł na parze 80g, zupa kapuśniaczek 220 ml (kapusta młoda, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml

Porcja truskawek 40g podana na jogurcie naturalnym 50g (mleko), porcja biszkoptów 30g (mąka pszenna, jaja, mogą zawierać mleko), herbata 220 ml

04.06.`25

Pasta jajeczno-serowa ze szczypiorkiem 30g (jaja, ser z mleka, majonez jajeczny) do wyboru konfitura jagodowa 30g, bułka żytnia 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, porcja papryki czerwonej 25g,  kakao na mleku 220 ml

Porcja: jabłka 40g

Kotlet mielony drobiowy 60g (jaja, bułka pszenna), sos musztardowy 30g (mąka pszenna) kasza bulgur, surówka z marchewki i jabłka 80g , zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (szpinak, śmietanka z mleka, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Porcja kalarepki 40g, bułka paryska 40g (mąka pszenna) serek homogenizowany 30g

(mleko), kawa zbożowa 220 ml (mleko)

05.06.`25

Zupa mleczna 220 ml (mleko) z płatkami górskimi, chleb graham 40g (mąka graham) z masłem 5g, porcja szynki wieprzowej 25g, porcja ogórka 25g i rukoli 5g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: porcja gruszki 40g

Kotlet z wątróbki z jabłkiem 70g (mąka pszenna ,jaja), ziemniakami z wody 80g, surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietana z mleka), zupa pomidorowa z makaronem 220 ml (koncentrat pomidorowy, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml

Porcja zmiksowanych  malin 40g, podana na „pychotce serowej” 50g (twaróg, serek mascarpone- mleko) z kostką białej czekolady 5g (mleko), porcja chrupek kukurydzianych 30g, herbata owocowa 220 ml

 

 

 

06.06.`25

Jajecznica na maśle 50g(jaja, mleko), chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) ser żółty gouda 25g(mleko) porcja papryki czerwonej 25g i rzodkiewki 20g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: banana 40g

Makaron z pieczonym łososiem z warzywami 200g (mąka pszenna, ryba, śmietanka z mleka), zupa jarzynowa z kaszą pęczak 220 ml ( włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Ciasto drożdżowe z truskawkami 50g (mąka pszenna, jaja, mleko, masło), porcja pomarańczy 40g herbata owocowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-05-30 12:50:21
Ilość wyświetleń: 41980
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej