
|
DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
03.11.`25 |
Chleb pszenno- żytni 40g (mąka żytnia i pszenna), z masłem 5g, szynka wieprzowa 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: rzodkiewki 40g |
Łazanki z kapustą i kiełbaską 220g (gluten), zupa fasolowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, fasola), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Rogal pszenny 40g (gluten) z masłem 5g, konfitura malinowa 30g, porcja banana 40g, herbata 220 ml |
|
04.11.`25 |
Chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5 g, porcja serka śmietankowego 30g, porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml (mleko), herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: jabłka 40g |
Pulpeciki drobiowe 60g (jaja, gluten) w sosie musztardowym 30g (gluten), kasza bulgur 70g, buraczki na ciepło 80g, zupa krem z groszku 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, groszek), woda z cytryną 220 ml |
Ciastka owsiane 50g (płatki owsiane, banan, żurawina, kokos), porcja gruszki 40g, ciepłe mleko 220 ml |
|
05.11.`25 |
Bułka z makiem 40g (gluten) z masłem 5g, porcja pasty jajeczno-serowej ze szczypiorkiem 30g, porcja pomidora 25g i ogórka świeżego 25g, herbata z cytryna 220 ml |
Porcja: suszonej moreli 40g |
Pieczeń rzymska 60g (jaja, gluten), kasza gryczana 70g, surówka z pomidorów i ogórka świeżego z cebulką 80g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, ogórki kiszone), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Jogurt naturalny z kruszonym waflem tortowym z rodzynkami 100g, porcja kalarepki 40g, herbata owocowa 220 ml |
|
06.11.`25 |
Chleb żytni 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, porcja sera żółtego 25, porcja ogórka kiszonego 25g i szczypiorku 5g, zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko) herbata miętowa 220 ml |
Porcja: marchewki 40g |
Kotlet schabowy w panierce 60g (jaja, gluten), ziemniaki gniecione 70g, mizeria 80g (mleko), zupa bulionowa z kaszka manną 220ml, woda z cytryna 220 ml |
Galaretka truskawkowa 50g z porcją borówki amerykańskiej 40g, chrupki kukurydziane 15g, herbata melisa 220 ml |
|
07.11.`25 |
Bułka kajzerka 40g (gluten) z masłem 5g, porcja miodu 30g praz porcja powideł śliwkowych 30g, porcja ogórka świeżego 25g oraz szczypiorku 5g, herbata owocowa 220 ml |
Porcja: ananasa 40g |
Krokiety ziemniaczane 220 g (jaja, gluten), sos pieczarkowy 30g (mleko), sałatka z kapustą kiszoną, ogórkami kiszonymi i marchewką 80g, zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, szpinak), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Kaszka manna z truskawką 100g, porcja jabłka 40g, wafel ryżowy 10g, herbata 220 ml |

81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86