Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Plan daltoński to nasza koncepcja pracy z dziećmi. Realizujemy zadania Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 03.11 -07.11`25 r.

Jadłospis 03.11 -07.11`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

03.11.`25

Chleb pszenno- żytni 40g (mąka żytnia i pszenna), z masłem 5g, szynka wieprzowa 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: rzodkiewki 40g

Łazanki z kapustą i kiełbaską 220g (gluten), zupa fasolowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, fasola), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Rogal pszenny 40g (gluten) z masłem 5g, konfitura malinowa 30g, porcja banana 40g, herbata 220 ml

04.11.`25

Chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5 g, porcja serka śmietankowego 30g, porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml (mleko), herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: jabłka 40g

Pulpeciki drobiowe 60g (jaja, gluten) w sosie musztardowym 30g (gluten), kasza bulgur 70g, buraczki na ciepło 80g, zupa krem z groszku 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, groszek), woda z cytryną 220 ml

Ciastka owsiane 50g (płatki owsiane, banan, żurawina, kokos), porcja gruszki 40g, ciepłe mleko 220 ml

05.11.`25

Bułka z makiem 40g (gluten) z masłem 5g, porcja pasty jajeczno-serowej ze szczypiorkiem 30g, porcja pomidora 25g i ogórka świeżego 25g, herbata z cytryna 220 ml

Porcja: suszonej moreli 40g

Pieczeń rzymska 60g (jaja, gluten), kasza gryczana 70g, surówka z pomidorów i ogórka świeżego z cebulką 80g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, ogórki kiszone), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Jogurt naturalny z kruszonym waflem tortowym z rodzynkami 100g, porcja kalarepki 40g, herbata owocowa 220 ml

06.11.`25

Chleb żytni 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, porcja sera żółtego 25, porcja ogórka kiszonego 25g i szczypiorku 5g, zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko) herbata miętowa 220 ml

Porcja: marchewki 40g

Kotlet schabowy w panierce 60g (jaja, gluten), ziemniaki gniecione 70g, mizeria 80g (mleko), zupa bulionowa z kaszka manną 220ml, woda z cytryna 220 ml

Galaretka truskawkowa 50g z porcją borówki amerykańskiej 40g, chrupki kukurydziane 15g, herbata melisa 220 ml

07.11.`25

Bułka kajzerka 40g (gluten) z masłem 5g, porcja miodu 30g praz porcja powideł śliwkowych 30g, porcja ogórka świeżego 25g oraz szczypiorku 5g, herbata owocowa 220 ml

Porcja: ananasa 40g

Krokiety ziemniaczane 220 g (jaja, gluten), sos pieczarkowy 30g (mleko), sałatka z kapustą kiszoną, ogórkami kiszonymi i marchewką 80g, zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, szpinak), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Kaszka manna z truskawką 100g, porcja jabłka 40g, wafel ryżowy 10g, herbata 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-10-31 08:37:07
Ilość wyświetleń: 47741
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej