Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 07.04 - 11.04 .2025 r.

Jadłospis 07.04 - 11.04 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

07.04.`25

Bułka grahamka 40g (mąka graham) z  masłem 5 g, porcja szynki gotowanej 25g, porcja ogórka kiszonego 25g i kiełków słonecznika 5g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja: marchewki 40g

Kaszotto z warzywami i kiełbaską 250g (kasza gryczana, papryka, cukinia, pomidory, cebula, czosnek, kiełbasa myśliwska) zupa koperkowa z ryżem 220 ml             (włoszczyzna,  skrzydła z indyka, seler) sok tłoczony z pomarańczy 220 ml

Pieczywo chrupkie 30g (mąka pszenna, mąka kukurydziana, sezam biały i czarny,  kmin rzymski, masło, ser podpuszczkowy mleko), porcja jabłka 40g, herbata 220 ml

08.04.`25

Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml, chleb oliwski 40g (mąka pszenna), z masłem 5 g, porcja twarożku z miodem 25g (twaróg z mleka), porcja papryki żółtej 25g, herbata rumiankowa 22 0 ml

Porcja: pomarańczy 40g

 

Kotlet drobiowy z papryką 60g, (jaja, bułka pszenna), ziemniaki puree 80g (z mlekiem), sałata lodowa ze śmietanką 100 g (śmietanka z mleka), zupa rosół z makaronem 220 ml (włoszczyzna, wołowina, skrzydła z indyka, seler) sok tłoczony z jabłek 220 ml

Wafle ryżowe z konfiturą jagodową 40g, porcja gruszki 40g, herbata owocowa 220 ml

09.04.`25

Chleb wiejski 40g (mąka pszenna, maślankamleka) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem 30g (ryba, majonez jajeczny), porcja rzodkiewki 25g  oraz kiełków słonecznika5g, herbata z cytryną 220 ml

Porcja: ogórka świeżego 40g

Makaron pełnoziarnisty z filetem z indyka, szpinakiem i suszonymi pomidorkami 250g (indyk, śmietanka z mleka, mąka pełnoziarnista), zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, ogórki kiszone), woda z cytryna 220 ml

„Cynamonowy ślimaczek” – ciasto drożdżowe 50g (mąka pszenna, drożdże, masło, mleko, jaja), porcja banana 40g, herbata owocowa 220 ml

10.04.`25

Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml , chleb pszenno-żytni 40g (mąka pszenna, żytnia), z masłem 5g, kiełbasa Krakowska drobiowa 25g, porcja pomidora 25g oraz rukoli 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja:  jabłka 40g

Gulasz wieprzowy 70g (szynka wieprzowa b/k, mąka pszenna), ryż jaśminowy 80g, marchewka mini z bułeczką tartą na maśle 70g (masło z mleka, bułka pszenna), zupa pomidorowa z makaronem kokardki 220 ml  (włoszczyzna,  skrzydła z indyka, seler, śmietanka z mleka), sok tłoczony z pomarańczy 220 ml

 Kaszka manna z sosem malinowym 120g (mleko), porcja chrupek kukurydzianych 30 g, herbata 220 ml

11.04.`25

Jajecznica na maśle 40g, (jaja, masło z mleka), bułka kajzerka z makiem 40g,(mąka pszenna) z masłem 5g porcja kabanosa drobiowego 30g, porcja pomidora 25g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja: porcja papryki żółtej 40g

 

Ryba zapiekana z marchewką i porem pod pierzynką 120g (ryba dorsz, śmietanka z mleka, jajka, ser z mleka), ziemniaki z wody 80g, surówka z kapusty kiszonej 80g, zupa z soczewicy czerwonej z kasza pęczak 220 ml ( włoszczyzna,  skrzydła z indyka, seler, soczewica czerwona, kasza pęczak), woda z cytryną 220 ml

Jogurt naturalny(jogurt z mleka) z borówką amerykańską i wiórkami gorzkiej czekolady 120g, porcja pieczywa chrupkiego razowego 30g (mąka pełnoziarnista, żytnia,  gryczana), sok tłoczony jabłkowy 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-04-04 08:40:21
Ilość wyświetleń: 40427
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej