DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
07.04.`25 |
Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5 g, porcja szynki gotowanej 25g, porcja ogórka kiszonego 25g i kiełków słonecznika 5g, kakao na mleku 220 ml (mleko) |
Porcja: marchewki 40g |
Kaszotto z warzywami i kiełbaską 250g (kasza gryczana, papryka, cukinia, pomidory, cebula, czosnek, kiełbasa myśliwska) zupa koperkowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler) sok tłoczony z pomarańczy 220 ml |
Pieczywo chrupkie 30g (mąka pszenna, mąka kukurydziana, sezam biały i czarny, kmin rzymski, masło, ser podpuszczkowy mleko), porcja jabłka 40g, herbata 220 ml |
08.04.`25 |
Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml, chleb oliwski 40g (mąka pszenna), z masłem 5 g, porcja twarożku z miodem 25g (twaróg z mleka), porcja papryki żółtej 25g, herbata rumiankowa 22 0 ml |
Porcja: pomarańczy 40g
|
Kotlet drobiowy z papryką 60g, (jaja, bułka pszenna), ziemniaki puree 80g (z mlekiem), sałata lodowa ze śmietanką 100 g (śmietanka z mleka), zupa rosół z makaronem 220 ml (włoszczyzna, wołowina, skrzydła z indyka, seler) sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Wafle ryżowe z konfiturą jagodową 40g, porcja gruszki 40g, herbata owocowa 220 ml |
09.04.`25 |
Chleb wiejski 40g (mąka pszenna, maślanka z mleka) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem 30g (ryba, majonez jajeczny), porcja rzodkiewki 25g oraz kiełków słonecznika5g, herbata z cytryną 220 ml |
Porcja: ogórka świeżego 40g |
Makaron pełnoziarnisty z filetem z indyka, szpinakiem i suszonymi pomidorkami 250g (indyk, śmietanka z mleka, mąka pełnoziarnista), zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, ogórki kiszone), woda z cytryna 220 ml |
„Cynamonowy ślimaczek” – ciasto drożdżowe 50g (mąka pszenna, drożdże, masło, mleko, jaja), porcja banana 40g, herbata owocowa 220 ml |
10.04.`25 |
Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml , chleb pszenno-żytni 40g (mąka pszenna, żytnia), z masłem 5g, kiełbasa Krakowska drobiowa 25g, porcja pomidora 25g oraz rukoli 5g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja: jabłka 40g |
Gulasz wieprzowy 70g (szynka wieprzowa b/k, mąka pszenna), ryż jaśminowy 80g, marchewka mini z bułeczką tartą na maśle 70g (masło z mleka, bułka pszenna), zupa pomidorowa z makaronem kokardki 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, śmietanka z mleka), sok tłoczony z pomarańczy 220 ml |
Kaszka manna z sosem malinowym 120g (mleko), porcja chrupek kukurydzianych 30 g, herbata 220 ml |
11.04.`25 |
Jajecznica na maśle 40g, (jaja, masło z mleka), bułka kajzerka z makiem 40g,(mąka pszenna) z masłem 5g porcja kabanosa drobiowego 30g, porcja pomidora 25g, kakao na mleku 220 ml (mleko) |
Porcja: porcja papryki żółtej 40g
|
Ryba zapiekana z marchewką i porem pod pierzynką 120g (ryba dorsz, śmietanka z mleka, jajka, ser z mleka), ziemniaki z wody 80g, surówka z kapusty kiszonej 80g, zupa z soczewicy czerwonej z kasza pęczak 220 ml ( włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, soczewica czerwona, kasza pęczak), woda z cytryną 220 ml |
Jogurt naturalny(jogurt z mleka) z borówką amerykańską i wiórkami gorzkiej czekolady 120g, porcja pieczywa chrupkiego razowego 30g (mąka pełnoziarnista, żytnia, gryczana), sok tłoczony jabłkowy 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86