Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 09.06 - 13.06 .2025 r.

Jadłospis 09.06 - 13.06 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

09.06.`25

Bułka kajzerka z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja szynki wieprzowej 25g, porcja pomidora 25g i papryki zielonej 25g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: truskawek 40g

Makaron penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorkami, papryką ze śmietanką  z serem mozzarella 220 g (mąka pszenna ,śmietanka z mleka, ser z mleka), zupa krupniczek z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka), woda z cytryną 220 ml

Kaszka manna 150g (mleko), porcja sosu truskawkowego 30g, chrupki kukurydziane 30g, herbata 220 ml

10.06.`25

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml chleb z  żurawiną 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, konfitura truskawkowa 30g, porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: kalarepki 40g

Kotlet Devolay z serem żółtym 70g (jaja, bułka pszenna, ser z mleka), ryż jaśminowy 70g, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i pomidorami 80g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Galaretka owocowa 100g z borówkami 30g, wafle kukurydziane 30g, herbata owocowa 220 ml

 

 

11.06.`25

Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej z warzywami 30g (ryba, majonez jajeczny) do wyboru miód 30g, porcja ogórka świeżego 35g i pomidora 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: pomidorków koktajlowych 40g

Gulasz wieprzowy 60g (mąka pszenna) kasza gryczana 70g, sałata lodowa z marchewką, ogórkiem kiszonym i kukurydzą 80g (majonez jajeczny), zupa buraczana krem ze śmietanką 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka, śmietanka z mleka), woda z cytryna 220 ml

Ciastko śniadaniowe bez cukru z morelą  50g (mleko, sezam, owies), porcja arbuza 40g, herbata koperkowa 220 ml

 

12.06.`25

Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml chleb słonecznikowy 40g (mąka razowa), z masłem 5g, porcja pasty szynkowej ze szczypiorkiem 30g (majonez jajeczny), porcja pomidora 25g i papryki żółtej 25g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: jabłka 40g

Kluski leniwe 200g (mąka pszenna, twaróg, jaja), podane z masełkiem 10 g, surówka z czerwonej kapusty z majonezem 80g, zupa z czerwonej soczewicy 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Chałka 40g (mąka pszenna, mleko), serek śmietankowy owocowy 30g, porcja marchwi 40g, ciepłe mleko 220 ml

13.06.`25

Chleb Kartuski na zakwasie 40g (mąka pszenna) z masłem 5g jajecznica na maśle 50g, (jaja, mleko, masło) kabanos drobiowy 30g, porcja papryki żółtej 25g      i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: papryki zielona 40g

Paluszki rybne z fileta 70g (ryba, jaja, bułka pszenna), pieczone ziemniaczki w ziołach 80g, marchewka z groszkiem na parze 80g, zupa bulionowa z kaszą manna 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka, woda z cytryny 220 ml

Porcja gruszki 40g i porcja banana 40g, chrupki kukurydziane 30g, napój owsiany 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-06-06 12:28:07
Ilość wyświetleń: 42219
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej