DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
09.06.`25 |
Bułka kajzerka z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja szynki wieprzowej 25g, porcja pomidora 25g i papryki zielonej 25g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: truskawek 40g |
Makaron penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorkami, papryką ze śmietanką z serem mozzarella 220 g (mąka pszenna ,śmietanka z mleka, ser z mleka), zupa krupniczek z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka), woda z cytryną 220 ml |
Kaszka manna 150g (mleko), porcja sosu truskawkowego 30g, chrupki kukurydziane 30g, herbata 220 ml |
10.06.`25 |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml chleb z żurawiną 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, konfitura truskawkowa 30g, porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja: kalarepki 40g |
Kotlet Devolay z serem żółtym 70g (jaja, bułka pszenna, ser z mleka), ryż jaśminowy 70g, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i pomidorami 80g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Galaretka owocowa 100g z borówkami 30g, wafle kukurydziane 30g, herbata owocowa 220 ml
|
11.06.`25 |
Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej z warzywami 30g (ryba, majonez jajeczny) do wyboru miód 30g, porcja ogórka świeżego 35g i pomidora 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: pomidorków koktajlowych 40g |
Gulasz wieprzowy 60g (mąka pszenna) kasza gryczana 70g, sałata lodowa z marchewką, ogórkiem kiszonym i kukurydzą 80g (majonez jajeczny), zupa buraczana krem ze śmietanką 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka, śmietanka z mleka), woda z cytryna 220 ml |
Ciastko śniadaniowe bez cukru z morelą 50g (mleko, sezam, owies), porcja arbuza 40g, herbata koperkowa 220 ml
|
12.06.`25 |
Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml chleb słonecznikowy 40g (mąka razowa), z masłem 5g, porcja pasty szynkowej ze szczypiorkiem 30g (majonez jajeczny), porcja pomidora 25g i papryki żółtej 25g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: jabłka 40g |
Kluski leniwe 200g (mąka pszenna, twaróg, jaja), podane z masełkiem 10 g, surówka z czerwonej kapusty z majonezem 80g, zupa z czerwonej soczewicy 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Chałka 40g (mąka pszenna, mleko), serek śmietankowy owocowy 30g, porcja marchwi 40g, ciepłe mleko 220 ml |
13.06.`25 |
Chleb Kartuski na zakwasie 40g (mąka pszenna) z masłem 5g jajecznica na maśle 50g, (jaja, mleko, masło) kabanos drobiowy 30g, porcja papryki żółtej 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: papryki zielona 40g |
Paluszki rybne z fileta 70g (ryba, jaja, bułka pszenna), pieczone ziemniaczki w ziołach 80g, marchewka z groszkiem na parze 80g, zupa bulionowa z kaszą manna 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka, woda z cytryny 220 ml |
Porcja gruszki 40g i porcja banana 40g, chrupki kukurydziane 30g, napój owsiany 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86