Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 1 - 5 września`25 r.

Jadłospis 1 - 5 września`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

01.09.`25

Chleb pszenno-żytni 40g (mąka pszenna i żytnia)     z masłem 5g, polędwica wieprzowa 25g, porcja pomidora 25g                             i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: porcja banana 40g

Makaron z truskawkami podany z sosem jogurtowym 200g (mąka pszenna, jogurt z mleka, miód), zupa pomidorowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, śmietanka z mleka), kompot truskawkowo-jabłkowy 220 ml

Bułka paryska 40g (mąka pszenna), konfitura jagodowa 25g, porcja ogórka świeżego 30g, herbata owocowa 200 ml

02.09.`25

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml (mleko), chleb żytni 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, twarożek na słodko z miodem 30g (twaróg z mleka , miód), porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, herbata koperkowa 220 ml

Porcja: jabłko 40g

Kotlet z kurczaka w panierce     z pieca 60g (jaja, bułka pszenna), ziemniaki puree 70g (mleko), sałata ze śmietanką 80g (śmietanka z mleka), zupa kapuśniaczek z kaszą jęczmienną  220 ml (włoszczyzna seler, skrzydła z indyka), woda             z cytryną 220 ml

Jogurt naturalny (mleko) podany z ananasem oraz wiórkami kokosa              i gorzkiej czekolady 120g, wafel kukurydziany 10g, herbata 220 ml

03.09.`25

Chleb razowy ze słonecznikiem 40g (mąka razowa ) z masłem 5g pasta z fasoli czerwonej                    i                 z suszonych pomidorów 30g, porcja pomidora 25 g oraz rukoli 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: arbuza 40g

Zraziki wieprzowe 60g (jajka, bułka pszenna) w sosie własnym 30g (mąka pszenna), kasza gryczana 70g, bukiet warzyw  na ciepło 80g, zupa rosół z makaronem 220 ml (mąka pszenna, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka),  galaretka owocowa do picia 220 ml

Tosty z serem 50g (mąka tostowa, ser z mleka), porcja marchewki 40g, herbata owocowa 220 ml

04.09.`25

Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml (mleko), chleb wieloziarnisty 40g (mąka pszenna i żytnia)                    z masłem 5g Kiełbasa Sucha Żywiecka, porcja ogórka kiszonego 25g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: śliwka węgierka 40g

Leczo warzywne 80g (papryka, cukinia, pomidory, cebula, koncentrat pom.), ryż jaśminowy z curry70g, zupa jarzynowa z ziemniaczkami 220 ml(włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka),  woda z cytryna 220 ml

Chałka 40g (mleko, mąka pszenna), porcja miodu 30g, porcja kalarepki 30g, herbata rumiankowa 220 ml

05.09.`25

Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g ser żółty 25g (mleko), porcja pomidora 25g i rukoli 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: marchew 40g

Kotlet rybny z pieca 60g (ryba, jaja, bułka pszenna), ziemniaczki puree 70 g (mleko), surówka z kapusty kiszonej 80g, zupa marchewkowa krem 220 ml (marchew, włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka),  galaretka owocowa do picia 220 ml

Galaretka owocowa 100g, porcja rodzynek 30g, chrupki kukurydziane 30g, herbata 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-08-29 12:33:39
Ilość wyświetleń: 44644
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej