Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 1-8 sierpnia

Jadłospis 1-8 sierpnia

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

01.08.`25

PIĄTEK

Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) , ser żółty Gouda 25g (mleko), porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g,  kakao 220 ml (mleko)

Porcja: jabłka 40g

Makaron z truskawkami             z jogurtem 200g (mąka pszenna, jogurt z mleka), zupa kapuśniaczek z młodej kapusty z ziemniaczkami 220 ml (włoszczyzna, kapusta, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Wafle tortowe przełożone kremem orzechowo-miodowym 50 g (mąka pszenna, miód, orzechy, może występować jajko), porcja banana 40g herbata 220 ml

04.08.`25

 

Bułka pszenna kajzerka 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, rzodkiewka 25g i szczypiorek 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: kalarepki 40g

Ryż z sosem jogurtowo-jabłkowym 200g (jogurt z mleka), zupa grochowa ziemniakami 220 ml (groch, włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler), woda z cytryna 220 ml

Porcja moreli 40g oraz porcja ogórka świeżego, wafle kukurydziane 30g, herbata owocowa 220 ml

 

 

05.08.`25

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml chleb wieloziarnisty 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, konfitura truskawkowa 30g, porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: arbuza 40g

Gulasz wieprzowy 60g (mąka pszenna) kasza gryczana 70g, fasolka szparagowa 80g (majonez jajeczny), zupa jarzynowa krem ze śmietanką 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z kurczaka, śmietanka z mleka), woda z cytryna 220 ml

Ciastko śniadaniowe bez cukru z morelą  50g (mleko, sezam, owies), porcja rzodkiewki  40g, herbata koperkowa 220 ml

 

06.08.`25

Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z tuńczyka z warzywami 30g (ryba, majonez jajeczny) do wyboru miód 30g, porcja ogórka świeżego 35g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: marchwi 40g

Spaghetti Bolognese 200g (mąka pszenna, passata, mięso z szynki wieprzowej), zupa z soczewicy 220 ml (soczewica, włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler) sok tłoczony z jabłek 220 ml

Chałka 40g (mąka pszenna, mleko), serek waniliowy (mleko) 30g, porcja kalarepki 40g, ciepłe mleko 220 ml

07.08.`25

Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml chleb słonecznikowy 40g (mąka razowa), z masłem 5g, porcja pasty szynkowej ze szczypiorkiem 30g (majonez jajeczny), porcja pomidora 25g i herbata rumiankowa 220 ml

Porcja śliwki 40g

Kotlet mielony wieprzowy  70g (jaja, bułka pszenna), ryż jaśminowy 70g, surówka z kapusty  z marchewką i kukurydzą 80g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Porcja gruszki 40g i porcja rodzynek 40g, chrupki kukurydziane 30g, herbata owocowa 220 ml

08,08.`25

Chleb Oliwski 40g (mąka pszenna) z masłem 5g szynka wieprzowa 25g, porcja ogórka 25g                   i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: banana 40g

Kotlet jajeczny 70g (jaja, bułka pszenna), ziemniaki gniecione 60g, marchewka z groszkiem, zupa pomidorowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Bułka maślana 40g (mleko), porcja konfitury owocowej 30g, porcja jabłka 40g, herbata koperkowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-07-31 13:07:06
Ilość wyświetleń: 43513
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej