Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 11 - 15 sierpnia`25 r.

Jadłospis 11 - 15 sierpnia`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

11,08`25

Chleb graham 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja serka twarogowego z ziołami 30g (twaróg z mleka), porcja rzodkiewki 25g i szczypiorku 5 g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: papryki 40g

Ryż basmatti  z sosem jogurtowo-truskawkowym 200 g (jogurt z mleka), zupa jarzynowa z ziemniakami 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), galaretka malinowa do picia 220

Kaszka manna 100 g (mleko), zmiksowane truskawki 30g chrupki kukurydziane 30g, herbata owocowa 220 ml

12,08`25

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml (mleko), chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, kiełbasa Żywiecka 25g, porcja ogórka kiszonego 25g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: ogórka świeżego 40g

Wątróbka z jabłkiem i cynamonem60g (jaja, mąka pszenna), ziemniaki z wody 70g, surówka z marchewki i selera z rodzynkami 80g (śmietana z mleka), zupa koperkowa z ryżem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, śmietana z mleka) woda z cytryną 220 ml

Bułka paryska 40g (mąka pszenna), porcja humus 30g (ciecierzyca, oliwa, cytryna, zioła), porcja papryki 25g, herbata 220 ml

13,08`25

Chleb pszenny 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja pasta twarogowa z wiórkami gorzkiej czekolady, słodzona miodem 30g (twaróg z mleka, miód, czekolada), porcja papryki 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: jabłka 40g

Krokiety ziemniaczane 150g (jajko, mąka pszenna), porcja sosu pomidorowego 30g ( mąka pszenna),surówka z kapusty kiszonej 80g, zupa porowa z makaronem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, śmietanka z mleka), galaretka malinowa do picia 220 ml

Galaretka owocowa 80g, porcja rodzynek 30g, wafel kukurydziany 20g, herbata koperkowa 220 ml

14,08`25

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko), chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5g, dżem truskawkowy 30g, porcja  ogórka kiszonego 25g i papryki 25g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: banana 40g

Łazanki z kapustką młoda i kiełbaską 200 g (mąka pszenna), zupa ziemniaczana zabielana 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, śmietana z mleka), woda z cytryną 220 ml

Chleb pszenny 40g (mąka pszenna), z masłem 5g, miód 30g, porcja marchewki 30g, herbata owocowa 220 ml

15,08`25

Dzień wolny

 

 

 

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-08-08 11:15:27
Ilość wyświetleń: 43788
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej