Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 13.01 -17.01.2025

Jadłospis 13.01 -17.01.2025

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

13.01.`25

Parówki z szynki 40g na ciepło, porcja ketchupu 5g, chleb pszenny 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml  (mleko)

Porcja pomarańczy 40g

Makaron z twarogiem 170 g, (mleko)podany z jogurtem słodzonym miodem 30g,  (mleko, miód), zupa jarzynowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok naturalny z jabłek 220 ml

Jogurt „Piątuś” 125g (mleko), warkocz z makiem 40g (mąka pszenna, mleko), porcja marchewki 40g, herbata owocowa 220 ml

14.01.`25

Zupa mleczna z płatkami  kukurydzianymi 220 ml (mleko, mąka kukurydziana, orzeszki arachidowe), bułka kajzerka 40g  (mąka pszenna), z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja ogórka świeżego 25g, herbata miętowa 220 ml

Porcja jabłka 40g

Nagetsy z kurczaka 60g,(jaja, mąka pszenna) ziemniaki pieczone 80g, surówka Colesław 80g (majonez jajeczny), zupa krem z białych warzyw 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Ciasto zbożowe 40g ( mleko, śladowe ilości orzechów i soi), porcja banana 40g,  herbata owocowa 220 ml

15.01.`25

Chleb wiejski 40g z masłem 5g,pasta szynkowa z warzywami 30g (majonez jajeczny),  porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5 g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja ogórka świeżego 40g

Pieczeń rzymska 60g (jaja, mąka pszenna), sos chrzanowy 30g, (mąka pszenna), kasza bulgur70g, surówka z marchewki i jabłka skropiona cytryną 80g, zupa rosół z makaronem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok z czarnych porzeczek naturalny 220 ml

Kaszka manna 120g (mleko), porcja sosu truskawkowego 30g, chrupki kukurydziane 30g, herbata koperkowa 220 ml

16.01.`25

Zupa mleczna z lanymi kluskami 220 ml (mleko), chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja ogórka świeżego 25g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja gruszki 40g

Potrawka z indyka z papryką czerwoną 60g w sosie własnym 30g (mąka pszenna), kasza gryczana 70g, buraczki na ciepło 80g, zupa pomidorowa zabielana z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, śmietana z mleka), woda z cytryną 220 ml

Drożdżówka z kruszonką 50g (drożdże, masło, mleko, mąka pszenna), porcja jabłka 40g, herbata owocowa

17.01.`25

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, twarożek z warzywami 30g (mleko), do wyboru miód lipowy 30g, porcja pomidora 25 g i szczypiorku 5 g, kakao na mleku 220 ml(mleko)

Porcja marchwi 40g

Dorsz pieczony 60g, (ryba, jaja, mąka pszenna) ziemniaki puree 70g, sałata z warzywami na oliwie 80 g, zupa ogórkowa z ryżem 220 ml ( włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok naturalny z jabłek 220 ml

Bułka maślana 40g, porcja konfitury malinowej 30g, porcja banana 40g, herbata z cytryną 220 ml

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-01-10 12:46:02
Ilość wyświetleń: 37400
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej