DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
13.01.`25 |
Parówki z szynki 40g na ciepło, porcja ketchupu 5g, chleb pszenny 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja pomarańczy 40g |
Makaron z twarogiem 170 g, (mleko)podany z jogurtem słodzonym miodem 30g, (mleko, miód), zupa jarzynowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok naturalny z jabłek 220 ml |
Jogurt „Piątuś” 125g (mleko), warkocz z makiem 40g (mąka pszenna, mleko), porcja marchewki 40g, herbata owocowa 220 ml |
14.01.`25 |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 220 ml (mleko, mąka kukurydziana, orzeszki arachidowe), bułka kajzerka 40g (mąka pszenna), z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja ogórka świeżego 25g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja jabłka 40g |
Nagetsy z kurczaka 60g,(jaja, mąka pszenna) ziemniaki pieczone 80g, surówka Colesław 80g (majonez jajeczny), zupa krem z białych warzyw 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml |
Ciasto zbożowe 40g ( mleko, śladowe ilości orzechów i soi), porcja banana 40g, herbata owocowa 220 ml |
15.01.`25 |
Chleb wiejski 40g z masłem 5g,pasta szynkowa z warzywami 30g (majonez jajeczny), porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5 g, kakao na mleku 220 ml (mleko) |
Porcja ogórka świeżego 40g |
Pieczeń rzymska 60g (jaja, mąka pszenna), sos chrzanowy 30g, (mąka pszenna), kasza bulgur70g, surówka z marchewki i jabłka skropiona cytryną 80g, zupa rosół z makaronem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok z czarnych porzeczek naturalny 220 ml |
Kaszka manna 120g (mleko), porcja sosu truskawkowego 30g, chrupki kukurydziane 30g, herbata koperkowa 220 ml |
16.01.`25 |
Zupa mleczna z lanymi kluskami 220 ml (mleko), chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja ogórka świeżego 25g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja gruszki 40g |
Potrawka z indyka z papryką czerwoną 60g w sosie własnym 30g (mąka pszenna), kasza gryczana 70g, buraczki na ciepło 80g, zupa pomidorowa zabielana z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, śmietana z mleka), woda z cytryną 220 ml |
Drożdżówka z kruszonką 50g (drożdże, masło, mleko, mąka pszenna), porcja jabłka 40g, herbata owocowa |
17.01.`25 |
Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, twarożek z warzywami 30g (mleko), do wyboru miód lipowy 30g, porcja pomidora 25 g i szczypiorku 5 g, kakao na mleku 220 ml(mleko) |
Porcja marchwi 40g |
Dorsz pieczony 60g, (ryba, jaja, mąka pszenna) ziemniaki puree 70g, sałata z warzywami na oliwie 80 g, zupa ogórkowa z ryżem 220 ml ( włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok naturalny z jabłek 220 ml |
Bułka maślana 40g, porcja konfitury malinowej 30g, porcja banana 40g, herbata z cytryną 220 ml |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86