DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
13.10.`25 |
Bułeczka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, konfitura malinowa 30g, porcja papryki czerwonej 25g i papryki żółtej 25g, szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: gruszki 40g |
Naleśniki z twarogiem okraszone wiórkami gorzkiej czekolady 220g (gluten, jaja, mleko)z porcja jogurtu 30g (jogurt mleczny, miód), zupa kapuśniaczek z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml |
Bułka paryska 40g (gluten) z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja rzodkiewki 30g, herbata miętowa 220 ml |
14.10.`25
|
ŚWIĘTO EDUKACJI NARODOWEJ Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml (mleko), chleb wieloziarnisty 40g (mąka pszenna i żytnia) z masłem 5g, szynka wiejska wieprzowa 25g, porcja pomidora 25g i rzodkiewki 25g, herbata z cytryną 220 ml |
Porcja: pomidorków 40g |
Spaghetti Bolognese 220 g (gluten, mięso z szynki w., przetarte pomidory, zioła), zupa krupniczek jarzynowy 220 ml (skrzydła z indyka, seler, kasza jaglana), sok tłoczony z jabłek 220 ml
|
Ciasto Kisielowe 50 g (gluten, jaja), porcja pomarańczy 40g, herbata 220 ml |
15.10.`25 |
Bułka grahamka 40 g (mąka graham) z masłem 5g, pasta szynkowa 30g (majonez jajeczny), porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: marchwi40g |
Pierś z kurczaka w ziołowej panierce 60g z pieca (gluten, jaja), ziemniaki 70g, surówka Colesław 80g (majonez jajeczny), zupa rosół z makaronem 220 ml(włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, gluten), woda z cytryną 220 ml |
Jogurt naturalny 100g (mleko) podany z płatkami owsianymi i rodzynkami 30g, porcja melona 40g, herbata owocowa 220 ml |
16.10.`25 |
Zupa mleczna owsianka 220 ml (mleko), chleb pszenno-żytni 40g (mąka pszenna i żytnia), z masłem 5g, pasztet drobiowy 30g, porcja ogórka kiszonego 25g i szczypiorku 5g, herbata owocowa 220 ml |
Porcja: jabłka 40g |
Gulasz z indyka z papryką i cebulą 60g (gluten), kasza bulgur 70g, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami 220 ml(włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220ml |
Chleb pszenny 40g (mąka pszenna), z masłem 5 g, z jajkiem gotowanym 30g, z rukolą 5g praz porcją ogórka 40g, herbata koperkowa 220 ml |
17.10.`25 |
Jajecznica 50g (jaja), chleb żytni 40g (mąka żytnia), twarożek ze szczypiorkiem 30g, porcja papryki czerwonej 25g i ogórka 25g, kakao 220 m (mleko) |
Porcja: banana 40g |
Tuńczyk zapiekany z makaronem i warzywami 200g (gluten, ryba, śmietanka i ser z mleka), zupa pomidorowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml |
Galaretka owocowa 100g, porcja jabłka 40g, pieczywo pełnoziarniste (mąka żytnia, owies, sezam)10g, herbata 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86