Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 13.10 -17.10`25 r.

Jadłospis 13.10 -17.10`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

13.10.`25

Bułeczka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, konfitura malinowa 30g, porcja papryki czerwonej 25g i papryki żółtej 25g, szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: gruszki 40g

Naleśniki z twarogiem okraszone wiórkami gorzkiej czekolady 220g (gluten, jaja, mleko)z porcja jogurtu 30g (jogurt mleczny, miód), zupa kapuśniaczek z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Bułka paryska 40g (gluten) z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja rzodkiewki 30g, herbata miętowa 220 ml

14.10.`25

 

ŚWIĘTO EDUKACJI NARODOWEJ

Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml (mleko), chleb wieloziarnisty 40g (mąka pszenna i żytnia) z masłem 5g, szynka wiejska wieprzowa 25g, porcja pomidora 25g i rzodkiewki 25g, herbata z cytryną 220 ml

Porcja: pomidorków 40g 

Spaghetti Bolognese 220 g (gluten, mięso z szynki w., przetarte pomidory, zioła), zupa krupniczek jarzynowy 220 ml (skrzydła z indyka, seler, kasza jaglana), sok tłoczony z jabłek 220 ml

 

Ciasto Kisielowe 50 g (gluten, jaja), porcja pomarańczy 40g, herbata 220 ml

15.10.`25

Bułka grahamka 40 g (mąka graham) z masłem 5g, pasta szynkowa 30g (majonez jajeczny), porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: marchwi40g

Pierś z kurczaka w ziołowej panierce 60g z pieca (gluten, jaja), ziemniaki 70g, surówka Colesław 80g (majonez jajeczny), zupa rosół z makaronem 220 ml(włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, gluten), woda z cytryną 220 ml

Jogurt naturalny 100g (mleko) podany z płatkami owsianymi i rodzynkami 30g, porcja melona 40g, herbata owocowa 220 ml

16.10.`25

Zupa mleczna owsianka 220 ml (mleko), chleb pszenno-żytni 40g (mąka pszenna i  żytnia), z masłem 5g, pasztet drobiowy 30g, porcja ogórka kiszonego 25g i szczypiorku 5g, herbata owocowa 220 ml

Porcja: jabłka 40g

Gulasz z indyka z papryką i cebulą 60g (gluten), kasza bulgur 70g, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami 220 ml(włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220ml

Chleb pszenny 40g (mąka pszenna), z masłem 5 g, z  jajkiem gotowanym 30g, z  rukolą 5g praz porcją ogórka 40g, herbata koperkowa 220 ml

17.10.`25

Jajecznica 50g (jaja), chleb żytni 40g (mąka żytnia), twarożek ze szczypiorkiem 30g, porcja papryki czerwonej 25g i ogórka 25g, kakao 220 m (mleko)

Porcja: banana 40g

Tuńczyk zapiekany z makaronem i warzywami 200g (gluten, ryba, śmietanka i ser z mleka), zupa pomidorowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Galaretka owocowa 100g, porcja jabłka 40g, pieczywo pełnoziarniste (mąka żytnia, owies, sezam)10g, herbata 220 ml

 

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-10-10 12:00:14
Ilość wyświetleń: 46850
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej