DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
14.04.`25 |
Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, parówki z szyki 40g z porcja ketchupu 5g, porcja pomidora 25g i rukoli 5g, kawa zbożowa na mleku 220 ml (mleko) |
Porcja: Melona żółtego 40g |
Ryż z jabłkiem 180g okraszony prażonymi płatkami migdałowymi 5g,(migdały) podany z jogurtem naturalnym słodzonym miodem 30g (jogurt z mleka, miód) , zupa szpinakowa z drobnym makaronem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, szpinak), woda z cytryną 220 ml |
Serek owocowy 100g „Bakuś” (serek z mleka), porcja jabłka 40g, porcja wafli ryżowych 30g, herbata owocowa 220 ml |
15.04.`25 |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml (mleko), bułka grahamka 40g z masłem 5g, konfitura truskawkowa 30g, porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 20 ml |
Porcja: Marchewki 40g |
Potrawka z kurczaka 60g (pierś z kurczaka, mąka pszenna), kasza bulgur 70g , marchewka z groszkiem na ciepło 80g, zupa kalafiorowa z ziemniakami 220 ml ( skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, kalafior, ziemniaki), sok tłoczony z pomarańczy 220 ml |
Mus owocowy 100%, paluch maślany 40g (mąka pszenna, mleko, maślanka), herbata z cytryną 220 ml |
16.04.`25 |
Śniadanie Świąteczne Chleb pszenny 40g (mąka pszenna), masło 5g, Półmisek: jajka 50g (jaja) na twardo na liściach sałaty 5g, do wyboru majonez 5g (majonez jajeczny) porcja szynki konserwowej 25g w formie roladki, półmisek warzyw: porcja pomidora 25g, ogórka 25g i szczypiorku 5g, kakao na mleku 220 ml (mleko) |
Wielkanoc w Przedszkolu
Porcja: rzodkiewki 40g
Zdrowa przekąska od zajączka |
Pieczeń rzymska 70g (mąka pszenna, bułka pszenna, jaja), sos chrzanowy 30 g (mąka pszenna), ziemniaki z wody 70g, ćwikła- buraczki tarte 80g, zupa żurek z białą kiełbaską 220 ml ( żur, biała kiełbasa, skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Babka cytrynowa 50g (mąka pszenna, masło z mleka, jaja) , porcja mandarynki 40g, herbata 220 ml |
17.04.`25 |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko), bułka żytnia 40g(mąka żytnia) z masłem 5g , pasztet drobiowy 30g, porcja papryki czerwonej 25g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja: kalarepki 40g |
Kotlet mielony wieprzowy 60g,(jaja, bułka pszenna) ziemniaki puree (mleko), surówka z marchewki i jabłka i selera, zupa pomidorowa z ryżem 220 (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, koncentrat pomidorowy), woda z cytryną 220 ml |
Tosty z serem 50g (ser z mleka, chleb tostowy na maślance), porcja gruszki 40g, herbata koperkowa 220 ml |
18.04.`25 |
Chleb pszenny 40g(mąka pszenna) z masłem 5g , ser gouda 25g( ser z mleka), porcja ogórka świeżego 25g i rukoli 5g, kawa zbożowa na mleku 220 ml(mleko) |
Porcja: banan 40g |
Kopytka ziemniaczane 180 g (jaja, mąka pszenna) z kapustą kiszoną na ciepło 100g, zupa jarzynowa bez mięsna z kukurydzą 2000 ml (włoszczyzna, seler, kukurydza), sok jabłkowy 220 ml |
Rogal pszenny 40g (mąka pszenna), miód do posmarowania 10g, porcja pomarańczy 40g, herbata owocowa 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86