Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 14.04 - 18.04 .2025 r.

Jadłospis 14.04 - 18.04 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

14.04.`25

Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, parówki z szyki 40g z porcja ketchupu 5g, porcja pomidora 25g i rukoli 5g, kawa zbożowa na mleku 220 ml (mleko)

Porcja:

Melona żółtego 40g

Ryż z jabłkiem 180g okraszony  prażonymi płatkami migdałowymi 5g,(migdały) podany z jogurtem naturalnym słodzonym miodem 30g (jogurt z mleka, miód) , zupa szpinakowa z drobnym makaronem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, szpinak), woda z cytryną 220 ml

Serek owocowy 100g „Bakuś” (serek z mleka), porcja jabłka 40g, porcja wafli ryżowych 30g, herbata owocowa 220 ml

15.04.`25

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml (mleko), bułka grahamka 40g z masłem 5g, konfitura truskawkowa 30g, porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 20 ml

Porcja:

Marchewki 40g

Potrawka z kurczaka 60g (pierś z kurczaka, mąka pszenna), kasza bulgur 70g , marchewka z groszkiem na ciepło 80g, zupa kalafiorowa z ziemniakami 220 ml ( skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, kalafior, ziemniaki), sok tłoczony z pomarańczy 220 ml

Mus owocowy 100%, paluch maślany 40g (mąka pszenna, mleko, maślanka), herbata z cytryną 220 ml

16.04.`25

Śniadanie Świąteczne

Chleb pszenny 40g (mąka pszenna),  masło 5g,

Półmisek: jajka 50g  (jaja) na twardo na liściach sałaty 5g, do wyboru majonez 5g (majonez jajeczny) porcja szynki  konserwowej 25g w formie roladki, półmisek warzyw: porcja pomidora 25g, ogórka 25g  i szczypiorku 5g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Wielkanoc w Przedszkolu

 

Porcja: rzodkiewki 40g

 

Zdrowa przekąska od zajączka

Pieczeń rzymska 70g (mąka pszenna, bułka pszenna, jaja), sos chrzanowy 30 g (mąka pszenna), ziemniaki z wody 70g, ćwikła- buraczki tarte 80g, zupa żurek z białą kiełbaską 220 ml ( żur, biała kiełbasa, skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), sok tłoczony z jabłek 220 ml 

Babka cytrynowa 50g (mąka pszenna, masło z mleka, jaja) , porcja mandarynki 40g, herbata 220 ml

17.04.`25

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko), bułka żytnia 40g(mąka żytnia) z masłem 5g , pasztet drobiowy 30g, porcja papryki czerwonej 25g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja:  kalarepki 40g

Kotlet mielony wieprzowy 60g,(jaja, bułka pszenna) ziemniaki puree (mleko), surówka z marchewki i jabłka i selera, zupa pomidorowa z ryżem 220 (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, koncentrat pomidorowy), woda z cytryną 220 ml

Tosty z serem 50g (ser z mleka, chleb tostowy na maślance), porcja gruszki 40g, herbata koperkowa 220 ml

18.04.`25

Chleb pszenny 40g(mąka pszenna) z masłem 5g , ser gouda 25g( ser z mleka), porcja ogórka świeżego 25g i rukoli 5g, kawa zbożowa na mleku 220 ml(mleko)

Porcja: banan 40g

Kopytka ziemniaczane 180 g (jaja, mąka pszenna) z kapustą kiszoną  na ciepło 100g, zupa jarzynowa bez mięsna z kukurydzą 2000 ml (włoszczyzna, seler, kukurydza), sok jabłkowy 220 ml

  Rogal pszenny 40g (mąka pszenna), miód do posmarowania 10g, porcja pomarańczy 40g, herbata owocowa 220 ml                                                   

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-04-11 11:33:57
Ilość wyświetleń: 40593
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej