Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 15 - 19 września`25 r.

Jadłospis 15 - 19 września`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

15.09.`25r.

Chleb pszenny 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, konfitura malinowa 30g, porcja pomidora 25g i ogórka świeżego 25g oraz szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja rzodkiewki 40g

Łazanki z kapustą i kiełbaską 220 g (mąka pszenna), zupa pieczarkowa z ziemniakami  220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Jogurt naturalny 100g, podany z brzoskwinią 30g, porcja wafla tortowego 10g (mąka pszenna, może zawierać jaja) , herbata owocowa 220 ml

16.09.`25r.

Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml (mleko), chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5 g porcja wędzonego sera 25g, porcja rzodkiewki    25g oraz szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: kalarepki 40g

Risotto z  zieloną i żółtą fasolką szparagową, z kurczakiem okraszone prażonym słonecznikiem 200g (masło, śmietanka z mleka),zupa kurczakowa z ziemniakami i kukurydzą  220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, śmietanka z mleka), woda z cytryną 220 ml

Bułeczka grahamka 40g (mąka graham) z jajkiem gotowanym 20g (jajo) podanym  na rukoli 5g, porcja ogórka 40g, kawa zbożowa 220 ml
(mleko)

17.09.`25r.

Chleb żytni 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, porcja humusu 30g, porcja pomidora 25g i papryki żółtej 25g oraz szczypiorku 5 g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: pomidorków koktajlowych 40g

Gołąbki wieprzowe w sosie pomidorowym 70g (jaja, mąka pszenna), ziemniaki z wody 70g, ogórek kiszony 80g, zupa  jarzynowa  z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Placek z burakiem smażony 50g (mąka pszenna, jaja, mleko), porcja gruszki 40g, herbata 220 ml

 

18.09.`25r

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko) bułeczka kajzerka 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, wędlinką wieprzową 25g porcja papryki zielonej 25g i szczypiorku 5g, herbata owocowa 220 ml

Porcja: śliwka  Renkloda 40g

Pierś z kurczaka duszona w sosie własnym 70g (mąka pszenna), ziemniaki puree 70g (mleko), surówka z marchewki i jabłka 80g, zupa koperkowa z ryżem 220 ml  (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Budyń czekoladowy 100g z kostką czekolady gorzkiej 5g (mleko, kakao), porcja banana 40g, herbata 220 ml

19.09.`25r,

Jajecznica na maśle 50g (jaja, masło, mleko), chleb wiejski 40g (mąka pszenna i żytnia, mleko) z masłem 5g, porcja pomidora 25d oraz papryki żółtej 25 i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: jabłka 40g

Makaron penne z łososiem i szpinakiem z serem mozzarella 20og (mąka pszenna, ryba, ser z mleka), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml ( włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, sok tłoczony z jabłek 220 ml

Porcja arbuza  40g, bułka paryska 40g (mąka pszenna), serek waniliowy 30g (mleko), herbata koperkowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-09-12 10:30:15
Ilość wyświetleń: 45111
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej