DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
15.09.`25r. |
Chleb pszenny 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, konfitura malinowa 30g, porcja pomidora 25g i ogórka świeżego 25g oraz szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja rzodkiewki 40g |
Łazanki z kapustą i kiełbaską 220 g (mąka pszenna), zupa pieczarkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml |
Jogurt naturalny 100g, podany z brzoskwinią 30g, porcja wafla tortowego 10g (mąka pszenna, może zawierać jaja) , herbata owocowa 220 ml |
16.09.`25r. |
Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml (mleko), chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5 g porcja wędzonego sera 25g, porcja rzodkiewki 25g oraz szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: kalarepki 40g |
Risotto z zieloną i żółtą fasolką szparagową, z kurczakiem okraszone prażonym słonecznikiem 200g (masło, śmietanka z mleka),zupa kurczakowa z ziemniakami i kukurydzą 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, śmietanka z mleka), woda z cytryną 220 ml |
Bułeczka grahamka 40g (mąka graham) z jajkiem gotowanym 20g (jajo) podanym na rukoli 5g, porcja ogórka 40g, kawa zbożowa 220 ml |
17.09.`25r. |
Chleb żytni 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, porcja humusu 30g, porcja pomidora 25g i papryki żółtej 25g oraz szczypiorku 5 g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: pomidorków koktajlowych 40g |
Gołąbki wieprzowe w sosie pomidorowym 70g (jaja, mąka pszenna), ziemniaki z wody 70g, ogórek kiszony 80g, zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Placek z burakiem smażony 50g (mąka pszenna, jaja, mleko), porcja gruszki 40g, herbata 220 ml
|
18.09.`25r |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko) bułeczka kajzerka 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, wędlinką wieprzową 25g porcja papryki zielonej 25g i szczypiorku 5g, herbata owocowa 220 ml |
Porcja: śliwka Renkloda 40g |
Pierś z kurczaka duszona w sosie własnym 70g (mąka pszenna), ziemniaki puree 70g (mleko), surówka z marchewki i jabłka 80g, zupa koperkowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml |
Budyń czekoladowy 100g z kostką czekolady gorzkiej 5g (mleko, kakao), porcja banana 40g, herbata 220 ml |
19.09.`25r, |
Jajecznica na maśle 50g (jaja, masło, mleko), chleb wiejski 40g (mąka pszenna i żytnia, mleko) z masłem 5g, porcja pomidora 25d oraz papryki żółtej 25 i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: jabłka 40g |
Makaron penne z łososiem i szpinakiem z serem mozzarella 20og (mąka pszenna, ryba, ser z mleka), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml ( włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Porcja arbuza 40g, bułka paryska 40g (mąka pszenna), serek waniliowy 30g (mleko), herbata koperkowa 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86