Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 16.06 - 20.06 .2025 r.

Jadłospis 16.06 - 20.06 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

16.06.`25

Bułka kajzerka z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g polędwica drobiowa 25g, porcja ogórka świeżego 25g, pomidora 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: kalarepki 40g

Makaron świderki                        z truskawkami i sosem jogurtowym 200g (mąka pszenna, jogurt z mleka, miód), zupa pomidorowa         z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, koncentrat pomidorowy, śmietanka z mleka), woda      z cytryna 220 ml

Rogal pszenny (mąka pszenna) z masłem 40g, porcja banana 40g, herbata owocowa 220 ml

17.06.`25

Zupa mleczna z kluskami lanymi 220 ml (mąka, jaja), chleb wieloziarnisty (mąka żytnia i pszenna) 40g z masłem 5g, ser gouda 25 g (mleko) porcja sałaty 5g, pomidora 25g i szczypiorku 5g, herbata owocowa 220 ml

Porcja: pomidorki koktajlowe 40g

Potrawka z kurczaka                  z rodzynkami po Kaszubsku 80 g (mąka pszenna), ryż jaśminowy 80g, surówka          z marchewki, kalarepki             i jabłka 80g , zupa kalafiorowa zbielana                 z ziemniakami 220  ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, śmietanka z mleka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Müsli na jogurcie naturalnym 100g (jogurt mleczny, płatki owsiane, pestki słonecznika)             z porcją borówek 30g,  biszkopt 10g (mąka pszenna, jaja, może zawierać mleko), herbata 220 ml

18.06.`25

Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z tuńczyka z kukurydzą i kiszonym ogórkiem z twarogiem 30g (ryba, twaróg, majonez jajeczny) do wyboru powidła śliwkowe 30g, porcja pomidora 25g i rukoli 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: marchwi 40g

Kotlet mielony wieprzowy 60g (jaja, bułka pszenna), ziemniaki 70g, kapustka młoda na krótko 80g (mąka pszenna), zupa marchewkowa krem z rozmarynem i tymiankiem oraz grzankami 10g (bułka pszenna) 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml

Tosty hawajskie 50g (mąka pszenna, szynka ser z mleka, ananas) porcja ogórka świeżego 40g, herbata rumiankowa 220 ml

19.06.`25

 

Uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa

 

 

Dzień wolny od zajęć dydaktycznych

 

20.06.`25

Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g, do wyboru masło porcja ogórka świeżego 25g i rukoli 5g, masło orzechowe 20g (orzechy), kakao 220 ml (mleko)

Porcja: banana 40g

Ryż jaśminowy z jabłkiem prażonym , podany z jogurtem naturalnym słodzonym miodem 200g (jogurt z mleka, miód) zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda      z cytryna 220 ml

Koktajl truskawkowy na kefirze 150g, (mleko), pałki kukurydziane 30g,, porcja pomidorków koktajlowych 30g, herbata owocowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-06-13 09:41:45
Ilość wyświetleń: 42520
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej