Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 19.05 - 23.05 .2025 r.

Jadłospis 19.05 - 23.05 .2025 r.

19.05.`25

Chleb razowy ze słonecznikiem 40g (mąka razowa, żytnia, pszenna) z masłem 5g, polędwica wieprzowa 25g, porcja pomidora 25g, i rukoli 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: melona 40g

 

Ryż basmatti 100g,z twarogiem i sosem truskawkowym 100g  (twaróg z mleka, miód, jogurt z mleka), zupa z botwinką z ziemniakami 220 ml ( botwinka, skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler ), woda z pomarańczą 220 ml

Tosty na ciepło z serem 50g, (bułka pszenna, mąka pszenna, ser z mleka) porcja rzodkiewki 40g, herbata rumiankowa 220 ml

20.05.`25

Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko) 220 ml, chleb okrągły na naturalnym zakwasie 40g (mąka pszenna, żytnia) z masłem 5g, Ser Rolada Wędzona 25g (mleko), porcja papryki żółtej 25g i szczypiorku 5g, herbata koperkowa 22 ml

Porcja: kalarepki 40g

 

Nagetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych 60g (jaja, mąka pszenna, kukurydziana,  grys kukurydziany może zawierać gluten, mleko oraz soję) , pieczone ziemniaczki w ziołach 80g, mix sałat z papryką i ogórkiem z sosem winegret 80g, zupa bulionowa z kasza manną 220 ml( skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler ), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Mus owocowy 100% - 100g, mini biszkopty 50g (mąka pszenna, jaja), herbata z cytryną 220 ml

21.05.`25

Bułka żytnia 40g (mąka żytnia, pszenna) z masłem 5g, pasta szynkowa ze szczypiorkiem 30g (majonez jajeczny) do wyboru konfitura jagodowa 30g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: pomidorków koktajlowych 40g

Pulpeciki z indyka 60g (bułka pszenna, jaja), kasza gryczana z rozmarynem 80g, sos marchewkowy 30g, kalafior na parze z bułeczką i masełkiem 80g, zupa pomidorowa z ryżem 220 ml ( skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler ), woda z cytryną 220 ml

Koktajl bananowo – truskawkowy z płatkami owsianymi (mleko), porcja wafli kukurydzianych 30g, ((mąka pełnoziarnista kukurydziana, grys kukurydziany sól morska) herbata owocowa 220 ml

22.05.`25

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (mleko) 220 ml, chleb Kartuski na naturalnym zakwasie 40g (mąka pszenna, słonecznik, siemię lniane, soja, dynia) z masłem 5g, Kiełbasa Żywiecka 25g, porcja papryki czerwonej 25g i rukoli 5g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: gruszki 40g

Kotlet mielony wieprzowy 60g (bułka pszenna, jaja), ziemniaki 80g, brokuł na parze 80g, zupa rosół z makaronem 220 ml ( skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler ), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Serek owocowy 100g „Bakuś” (serek z mleka), porcja jabłka 40g, chrupki kukurydziane 30g, herbata owocowa 220 ml

23.05.`25

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta jajeczno-serowa ze szczypiorkiem 30g (jaja, majonez jajeczny, ser z mleka) do wyboru serek śmietankowy z papryką 30g (mleko), porcja pomidora 25g i rukoli 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: banana 40g

Makaron penne (mąka pszenna) z tuńczykiem, papryką, pomidorkami i serem mozzarella 200g (ser z mleka, śmietanka z mleka, ryba), zupa jarzynowa z ziemniakami 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler ), woda z pomarańczą 220 ml

Pieczone jabłko z miodem i rodzynkami 60g,  paluch chlebowy włoski 20g (mąka pszenna, jęczmień, kukurydza, możliwa obecność: mleka, sezamu i soi ), herbata owocowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-05-16 11:06:27
Ilość wyświetleń: 41541
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej