Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 20.01 -24.01.2025

Jadłospis 20.01 -24.01.2025

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

20.01.`25

Bułka pszenna 40g  (mąka pszenna) z masłem 5g, ser rolada wędzona 25g(mleko), porcja  ogórka kiszonego 25g  oraz papryki czerwonej 20g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja arbuza 40g

Puszyste naleśniki zielone z serkiem mascarpone oraz twarożkiem z malinami 180g (szpinak, maliny, jaja, mąka pszenna, mleko, twaróg i serek z mleka), zupa kapuśniaczek z kaszą na wędzonce 220 ml (żeberka wędzone, skrzydło z kurczaka, kapusta, seler, włoszczyzna), sok naturalny tłoczony z czarnej porzeczki 220 ml

Porcja pomarańczy 40g i jabłka 40g, wafle kukurydziane cienkie 30g, herbata owocowa 220 ml

21.01.`25

Zupa mleczna z płatami owsianymi 220 ml, chleb ziarenko 40 g (mąka żytnia i pszenna), kiełbasa żywiecka 25g, porcja papryki żółtej 20g i rukoli 5 g, herbata owocowa 220 ml

Porcja kalarepki 40g

Gołąbki wieprzowe 60g (jajka, mąka pszenna) w sosie pomidorowym (mąka pszenna) 30g, kasza bulgur 60g, ogórek kiszony 40 g, zupa z soczewicą czerwoną i ziemniakami 220 ml (soczewica czerwona, skrzydło z indyka, seler, włoszczyzna), woda z cytryną 200 ml

Tosty na ciepło z serem 50g, porcja rzodkiewki 40g, herbata rumiankowa 220 ml

22.01.`25

Bułka kajzerka z sezamem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem 30g (majonez jajeczny, ryba) do wyboru konfitura truskawkowa 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja grejpfruta 40g

Kotlet z wątróbki drobiowej (jaja, mąka pszenna, jabłka, cynamon), ziemniaki puree 60g  (mleko), surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietana z mleka), zupa pomidorowa z makaronem 220 ml ( skrzydła z indyka, koncentrat pomidorowy, seler, śmietana z mleka włoszczyzna), sok naturalny tłoczony z jabłek 220 ml

Jogurt naturalny z mango (mleko, mango, miód) 100g, okraszony wiórkami gorzkiej czekolady 3 g,  porcja chrupek kukurydzianych 30g, herbata z cytryną 220 ml

23.01.`25

Zupa mleczna z makaronem 220 ml, chleb orkiszowy 40 g (mąka orkiszowa i pszenna) z masłem 5g, pasztet drobiowy 30g, porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, herbata miętowa      220 ml

Porcja banana 40g

Kotlet jajeczny (jaja, mąka pszenna, szczypiorek, natka pietruszki) 60g, ziemniaki 60g z koperkiem 5g, marchewka mini na parze z bułeczką tartą na maśle 80g, zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (szpinak, skrzydła z indyka, seler, włoszczyzna),    woda z cytryną 220 ml

Bułka paryska 40g  (mąka pszenna) z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja ogórka świeżego 40g, herbata koperkowa 220 ml

24.01.`25

Chleb pszenny  (mąka pszenna) 40g z masłem 5 g, szynka wiejska 25g oraz serek śmietankowy do wyboru 25 g, porcja pomidora i papryki kolorowej 25 g, kakao na mleku 220 (mleko)

Porcja  marchewki 40g

Pierogi ruskie 170g (mąka pszenna, twaróg z mleka, jaja, cebulka), surówka z kapusty kiszonej 80g, zupa kurczakowa z kukurydzą  z duża ilością szczypiorku, natki pietruszki i lubczyku 220 ml (pierś z kurczaka, skrzydła z indyka, śmietana z mleka, seler, włoszczyzna), sok naturalny tłoczony z pomarańczy 220 ml

Cynamonki 50g (mąka pszenna, drożdże, mleko, masło), porcja jabłka 40g, herbata 220 ml

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-01-17 08:35:56
Ilość wyświetleń: 37775
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej