DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
20.01.`25 |
Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, ser rolada wędzona 25g(mleko), porcja ogórka kiszonego 25g oraz papryki czerwonej 20g, kakao na mleku 220 ml (mleko) |
Porcja arbuza 40g |
Puszyste naleśniki zielone z serkiem mascarpone oraz twarożkiem z malinami 180g (szpinak, maliny, jaja, mąka pszenna, mleko, twaróg i serek z mleka), zupa kapuśniaczek z kaszą na wędzonce 220 ml (żeberka wędzone, skrzydło z kurczaka, kapusta, seler, włoszczyzna), sok naturalny tłoczony z czarnej porzeczki 220 ml |
Porcja pomarańczy 40g i jabłka 40g, wafle kukurydziane cienkie 30g, herbata owocowa 220 ml |
21.01.`25 |
Zupa mleczna z płatami owsianymi 220 ml, chleb ziarenko 40 g (mąka żytnia i pszenna), kiełbasa żywiecka 25g, porcja papryki żółtej 20g i rukoli 5 g, herbata owocowa 220 ml |
Porcja kalarepki 40g |
Gołąbki wieprzowe 60g (jajka, mąka pszenna) w sosie pomidorowym (mąka pszenna) 30g, kasza bulgur 60g, ogórek kiszony 40 g, zupa z soczewicą czerwoną i ziemniakami 220 ml (soczewica czerwona, skrzydło z indyka, seler, włoszczyzna), woda z cytryną 200 ml |
Tosty na ciepło z serem 50g, porcja rzodkiewki 40g, herbata rumiankowa 220 ml |
22.01.`25 |
Bułka kajzerka z sezamem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem 30g (majonez jajeczny, ryba) do wyboru konfitura truskawkowa 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja grejpfruta 40g |
Kotlet z wątróbki drobiowej (jaja, mąka pszenna, jabłka, cynamon), ziemniaki puree 60g (mleko), surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietana z mleka), zupa pomidorowa z makaronem 220 ml ( skrzydła z indyka, koncentrat pomidorowy, seler, śmietana z mleka włoszczyzna), sok naturalny tłoczony z jabłek 220 ml |
Jogurt naturalny z mango (mleko, mango, miód) 100g, okraszony wiórkami gorzkiej czekolady 3 g, porcja chrupek kukurydzianych 30g, herbata z cytryną 220 ml |
23.01.`25 |
Zupa mleczna z makaronem 220 ml, chleb orkiszowy 40 g (mąka orkiszowa i pszenna) z masłem 5g, pasztet drobiowy 30g, porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja banana 40g |
Kotlet jajeczny (jaja, mąka pszenna, szczypiorek, natka pietruszki) 60g, ziemniaki 60g z koperkiem 5g, marchewka mini na parze z bułeczką tartą na maśle 80g, zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (szpinak, skrzydła z indyka, seler, włoszczyzna), woda z cytryną 220 ml |
Bułka paryska 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja ogórka świeżego 40g, herbata koperkowa 220 ml |
24.01.`25 |
Chleb pszenny (mąka pszenna) 40g z masłem 5 g, szynka wiejska 25g oraz serek śmietankowy do wyboru 25 g, porcja pomidora i papryki kolorowej 25 g, kakao na mleku 220 (mleko) |
Porcja marchewki 40g |
Pierogi ruskie 170g (mąka pszenna, twaróg z mleka, jaja, cebulka), surówka z kapusty kiszonej 80g, zupa kurczakowa z kukurydzą z duża ilością szczypiorku, natki pietruszki i lubczyku 220 ml (pierś z kurczaka, skrzydła z indyka, śmietana z mleka, seler, włoszczyzna), sok naturalny tłoczony z pomarańczy 220 ml |
Cynamonki 50g (mąka pszenna, drożdże, mleko, masło), porcja jabłka 40g, herbata 220 ml |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86