Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 20.10 -24.10`25 r.

Jadłospis 20.10 -24.10`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

20.10.`25

Chleb żytni 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, paróweczki z szynki 40g  z porcja ketchupu 5g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: rzodkiewki 40g

Ryż jaśminowy na mleku z prażonym jabłkiem i cynamonem 200g (mleko), podany z jogurtem naturalnym (mleko, miód), zupa dyniowa krem 220g (dynia piżmowa, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka) z grzankami ziołowymi 30g(gluten), kompot truskawkowy 220 ml

Chałka 40 g (gluten, mleko), porcja miodu 30g, porcja banana 40g, herbata 220 ml

21.10.`25

Zupa mleczna 220 ml (mleko) z lanymi kluseczkami (jajko, mąka pszenna), bułka kajzerka 40g (gluten) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja pomidora 25g i ogórka kiszonego 25g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: melona 40g

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym wieprzowym, pomidorami, serem mozzarella w ziołach prowansalskich 200g (gluten, ser z mleka), zupa jarzynowa z fasolką szparagową z kaszą pęczak 220 ml, woda z pomarańczą 220 ml

Placek ziemniaczany 50g (jaja, gluten) podany z sosem jogurtowym 20g(mleko), porcja pomidorka 40g, herbata z cytryną 220 ml

22.10.`25

Chleb graham 40g (mąka graham) z masłem 5g, pasta z fasoli czerwonej i suszonych pomidorków 30g, porcja papryki żółtej 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: papryki żółtej 40g

Kotlet jajeczny z lubczykiem i natką pietruszki 60g (jaja, gluten), ziemniaki gniecione z koperkiem 70g, marchewka z groszkiem na ciepło80g podana z bułeczką na maśle 15g (gluten, mleko), zupa „zalewajka” z kiełbaską i mięskiem220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, kiełbasa), sok jabłkowy 220 ml

Kefir z truskawkami 100ml (mleko), rogal pszenny 40g (gluten) z masłem 5g,porcja papryki zielonej 30g

23.10.`25

Zupa mleczna owsianka 220 ml (mleko), bułka żytnia 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, kiełbasa Żywiecka 25g, porcja pomidora 25g i ogórka kiszonego 25g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: mandarynki

Filet z kurczaka duszony 60g w sosie własnym pieczeniowym z cebulką i czosnkiem 30g (gluten), kasza jaglana 70g, kapusta z marchewką i ogórkiem kiszonym 80g (majonez jajeczny),zupa rosół z makaronem 220 ml(włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka) woda z pomarańczą 220 ml

Jogurt naturalny 100 g (mleko), z porcją zmiksowanych truskawek 30g, chrupki kukurydziane 20g, herbata melisa 220 ml

24.10.`25

Chleb wiejski 40g (gluten, mleko) z masłem 5g, szynka drobiowa z fileta 25g, porcja papryki zielonej 25g i żółtej 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: marchwi 40g

Dorsz pieczony w panierce 60g (jaja, gluten, ryba), ziemniaczki puree 70g (mleko), kapusta kiszona z jabłkiem 80g, zupa kapuśniaczek z  ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), kompot jabłkowy 220 ml

Chleb pszenny z makiem 40g(gluten) z masłem 5g, pasta z twarożku z papryką 30g (mleko), porcja jabłka 40g, herbata owocowa 220 ml

 

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-10-17 09:44:28
Ilość wyświetleń: 47080
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej