DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
20.10.`25 |
Chleb żytni 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, paróweczki z szynki 40g z porcja ketchupu 5g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: rzodkiewki 40g |
Ryż jaśminowy na mleku z prażonym jabłkiem i cynamonem 200g (mleko), podany z jogurtem naturalnym (mleko, miód), zupa dyniowa krem 220g (dynia piżmowa, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka) z grzankami ziołowymi 30g(gluten), kompot truskawkowy 220 ml |
Chałka 40 g (gluten, mleko), porcja miodu 30g, porcja banana 40g, herbata 220 ml |
21.10.`25 |
Zupa mleczna 220 ml (mleko) z lanymi kluseczkami (jajko, mąka pszenna), bułka kajzerka 40g (gluten) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja pomidora 25g i ogórka kiszonego 25g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja: melona 40g |
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym wieprzowym, pomidorami, serem mozzarella w ziołach prowansalskich 200g (gluten, ser z mleka), zupa jarzynowa z fasolką szparagową z kaszą pęczak 220 ml, woda z pomarańczą 220 ml |
Placek ziemniaczany 50g (jaja, gluten) podany z sosem jogurtowym 20g(mleko), porcja pomidorka 40g, herbata z cytryną 220 ml |
22.10.`25 |
Chleb graham 40g (mąka graham) z masłem 5g, pasta z fasoli czerwonej i suszonych pomidorków 30g, porcja papryki żółtej 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: papryki żółtej 40g |
Kotlet jajeczny z lubczykiem i natką pietruszki 60g (jaja, gluten), ziemniaki gniecione z koperkiem 70g, marchewka z groszkiem na ciepło80g podana z bułeczką na maśle 15g (gluten, mleko), zupa „zalewajka” z kiełbaską i mięskiem220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, kiełbasa), sok jabłkowy 220 ml |
Kefir z truskawkami 100ml (mleko), rogal pszenny 40g (gluten) z masłem 5g,porcja papryki zielonej 30g |
23.10.`25 |
Zupa mleczna owsianka 220 ml (mleko), bułka żytnia 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, kiełbasa Żywiecka 25g, porcja pomidora 25g i ogórka kiszonego 25g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: mandarynki |
Filet z kurczaka duszony 60g w sosie własnym pieczeniowym z cebulką i czosnkiem 30g (gluten), kasza jaglana 70g, kapusta z marchewką i ogórkiem kiszonym 80g (majonez jajeczny),zupa rosół z makaronem 220 ml(włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka) woda z pomarańczą 220 ml |
Jogurt naturalny 100 g (mleko), z porcją zmiksowanych truskawek 30g, chrupki kukurydziane 20g, herbata melisa 220 ml |
24.10.`25 |
Chleb wiejski 40g (gluten, mleko) z masłem 5g, szynka drobiowa z fileta 25g, porcja papryki zielonej 25g i żółtej 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: marchwi 40g |
Dorsz pieczony w panierce 60g (jaja, gluten, ryba), ziemniaczki puree 70g (mleko), kapusta kiszona z jabłkiem 80g, zupa kapuśniaczek z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), kompot jabłkowy 220 ml |
Chleb pszenny z makiem 40g(gluten) z masłem 5g, pasta z twarożku z papryką 30g (mleko), porcja jabłka 40g, herbata owocowa 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86