DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
21.04.`25 |
|
|
Poniedziałek Wielkanocny |
|
22.04.`25 |
Chleb oliwski 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, kakao na mleku 220 ml (mleko) |
Porcja: arbuza 40g |
Makaron z twarogiem i truskawkami 180 g (twaróg z mleka), z sosem jogurtowym z miodem 30g (jogurt z mleka i miód), zupa pomidorowa zabielana z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, śmietanka z mleka), woda z cytryną 220 ml |
Wafle tortowe z masłem orzechowym i miodem 50g (mąka pszenna, miód, orzechy), porcja pomarańczy 40g, herbata koperkowa 220 ml |
23.04.`25 |
Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej z warzywami 30g (ryba, majonez jajeczny) do wyboru konfitura brzoskwiniowa 30g, porcja papryki czerwonej 25 g, kawa zbożowa na mleku 220 ml |
Porcja: pomidorków koktajlowych 40g |
Panierowana pierś z kurczaka 60g (bułka pszenna, jaja), ziemniaki z wody 70g, surówka Colesław 80 g (kapusta świeża, marchew, śmietanka z mleka), zupa brokułowa z makaronem 220 ml (brokuły, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony jabłkowy 220 ml |
Chałka 40g (mleko, masło) z masłem 5g, porcja banana 40g, herbata owocowa 220 ml |
24.04.`25 |
Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml (mleko), bułka żytnia 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, Kiełbasa Krakowska Sucha 25g, porcja ogórka kiszonego 25g i szczypiorku 5 g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: ogórka świeżego 40g |
Kotlet mielony z pieca 60g (bułka pszenna, jaja), ryż jaśminowy 80g, fasolka szparagowa z bułką na maśle 80 g (masło, bułka pszenna), zupa rosół z makaronem 220 ml (skrzydła z kruczka i indyka, włoszczyzna, seler), woda z cytryna 220 ml |
Mus owocowy 100% 100g, pałki kukurydziane 30g, herbata miętowa 220 ml |
25.04.`25 |
Chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5g, porcja serka koziego 30g (mleko kozie, śmietanka z mleka koziego) do wyboru miód 30g, (miód) porcja papryki czerwonej 25g i szczypiorku 5g, kakao na mleku 220 ml |
Porcja: jabłka 40g |
Makaron z pieczonym łososiem z warzywami w sosie śmietankowym 200 g (mąka pszenna, ryba, śmietanka z mleka), zupa jarzynowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z pomarańczy 220 ml |
Galaretka owocowa 80g, porcja mandarynki 40g, herbata z cytryną 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86