Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 21.04 - 25.04 .2025 r.

Jadłospis 21.04 - 25.04 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

21.04.`25

 

 

Poniedziałek Wielkanocny

 

22.04.`25

Chleb oliwski 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja: arbuza 40g

Makaron z twarogiem i  truskawkami 180 g (twaróg z mleka), z sosem jogurtowym z miodem 30g (jogurt z mleka i miód), zupa pomidorowa zabielana  z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, śmietanka z mleka), woda z cytryną 220 ml

Wafle tortowe z masłem orzechowym    i miodem 50g (mąka pszenna, miód, orzechy), porcja pomarańczy 40g, herbata koperkowa 220 ml

23.04.`25

Bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej z warzywami 30g (ryba, majonez jajeczny) do wyboru konfitura brzoskwiniowa 30g, porcja papryki czerwonej 25 g, kawa zbożowa na mleku 220 ml

Porcja: pomidorków koktajlowych 40g

Panierowana pierś z kurczaka 60g (bułka pszenna, jaja), ziemniaki z wody 70g, surówka Colesław 80 g (kapusta świeża, marchew, śmietanka z mleka), zupa brokułowa z makaronem  220 ml (brokuły, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony jabłkowy 220 ml

Chałka 40g (mleko, masło) z masłem 5g, porcja banana 40g, herbata owocowa 220 ml

24.04.`25

Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml (mleko), bułka żytnia 40g (mąka żytnia) z masłem 5g, Kiełbasa Krakowska Sucha 25g, porcja ogórka kiszonego 25g i szczypiorku 5 g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: ogórka świeżego 40g

Kotlet mielony z pieca 60g (bułka pszenna, jaja), ryż jaśminowy 80g, fasolka szparagowa z bułką na maśle 80 g (masło, bułka pszenna), zupa rosół z makaronem 220 ml (skrzydła z kruczka i indyka, włoszczyzna, seler), woda z cytryna 220 ml

Mus owocowy 100% 100g, pałki kukurydziane 30g, herbata miętowa 220 ml

25.04.`25

Chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5g, porcja serka koziego 30g (mleko kozie, śmietanka z mleka koziego) do wyboru miód 30g, (miód) porcja papryki czerwonej 25g i szczypiorku 5g, kakao na mleku 220 ml

Porcja: jabłka 40g

Makaron z pieczonym łososiem z warzywami w sosie śmietankowym 200 g (mąka pszenna, ryba, śmietanka z mleka), zupa jarzynowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka),    sok tłoczony z pomarańczy 220 ml

Galaretka owocowa 80g, porcja mandarynki 40g, herbata z cytryną 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-04-18 08:40:58
Ilość wyświetleń: 40837
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej