Jadłospis 06.05-10.05.2024 - Przedszkole nr 48 w Gdyni Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis 06.05-10.05.2024

Jadłospis 06.05-10.05.2024

DATA

ÅšNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

06.05.2024

Chleb pszenno-żytni 35g (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem 5g (mleko), porcja polędwicy sopockiej 25g, porcja pomidora ze szczypiorkiem 30g, kakao na mleku 200ml

Porcja pomidorków koktajlowych 40g

Makaron pełnoziarnisty z kiełbasą i brokułem w sosie śmietanowo ziołowym 150g (mąka pszenna pełnoziarnista, kiełbasa śląska, brokuł, mleko), zupa krupnik z kaszą jęczmienną 250ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), woda z cytryną 200ml

Owoce z jogurtem naturalnym i biszkoptami 120g (banan, jabłko, mandarynka, mleko, mąka pszenna, jajka), herbata miętowa 200ml

07.05.2024

Zupa mleczna z pÅ‚atkami owsianymi 220ml (mleko), buÅ‚ka żytnia 40g (mÄ…ka żytnia, mÄ…ka pszenna) z masÅ‚em 5g (mleko), porcja pasty miÄ™snej 30g (majonez, szczypior), porcja ogórka i rzodkiewki 30g, herbata koperkowa 200ml

Porcja pomarańczy 40g

Gulasz z wÄ…tróbki po cygaÅ„sku 70g (wÄ…tróbka z indyka, boczek parzony, cebula, koncentrat pomidorowy, mÄ…ka pszenna), porcja kaszy gryczanej 40g, porcja marchewki mini 80g, zupa z czerwonÄ… soczewicÄ… 250ml (wÅ‚oszczyzna, seler, ziemniaki), kompot owocowy 200ml

Kanapka z jajkiem i ogórkiem na saÅ‚acie 80g (mÄ…ka pszenna, mÄ…ka żytnia, mleko, jajko), mleko z cynamonem 200ml

08.05.2024

Chleb pszenno-żytni 35g (mÄ…ka pszenna, mÄ…ka żytnia) z masÅ‚em 5g (mleko), porcja pasty z makreli wÄ™dzonej 30g (majonez, szczypiorek), porcja ogórka kiszonego 25g, kawa inka na mleku 200ml

Porcja banana 60g

Kolorowy kociołek z kurczakiem 150g (filet z kurczaka, cukinia, papryka, pomidory, cebula, czosnek, passata, natka), porcja brązowego ryżu 35g, zupa krem jarzynowy z grzankami 250ml (włoszczyzna, ziemniaki, seler, mąka pszenna), woda 200ml

BudyÅ„ jaglany waniliowy z borówkami 120g (mleko, kasza jaglana, cukier waniliowy), herbata 200ml

09.05.2024

Zupa mleczna z makaronem 220ml (mleko, mąka pszenna), chleb z żurawiną 35g (mąka żytnia, mąka razowa, maślanka) z masłem 5g (mleko), porcja pasztetu drobiowego 25g, porcja papryki 25g, herbata owocowa 200ml

Porcja jabłka 60g

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami 150g (szynka wieprzowa, marchew, seler, kukurydza, pomidory, natka), zupa marchewkowa z ryżem 250ml (włoszczyzna, seler, ryż biały), kompot owocowy 200ml

BuÅ‚ka paryska 30g (mÄ…ka pszenna) z masÅ‚em 5g (mleko), porcja sera żóÅ‚tego 25g (mleko), porcja marchewki gotowanej 30g, herbata z mlekiem 200ml

10.05.2024

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g (mleko), porcja twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30g (mleko), porcja pomidora 25g, porcja miodu 30g, mleko 200ml

Porcja kalarepki 40g

Kotlet z dorsza z pieca 70g (ryba, buÅ‚ka pszenna, jajka), porcja ziemniaków puree z koperkiem 80g (mleko), porcja surówki z kiszonej kapusty z paprykÄ… 80g, zupa selerowa z makaronem 250ml (wÅ‚oszczyzna, seler, Å›mietana z mleka, mÄ…ka pszenna), sok jabÅ‚kowy 200ml

Ryż na mleku z jabÅ‚kiem i cynamonem 120g (ryż jaÅ›minowy, mleko 2%, jabÅ‚ko, cynamon, cukier, sól), herbata 200ml

                           

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakÅ‚adzie, których Å›ladowe iloÅ›ci mogÄ… zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierajÄ…ce gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdaÅ‚, orzech laskowy, orzech wÅ‚oski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, Å‚ubin, miÄ™czaki. Alergeny oznaczono zgodnie z RozporzÄ…dzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadÅ‚ospis może ulec zmianie, zwÅ‚aszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz daÅ„ z nich przygotowywanych. Zmiany mogÄ… dotyczyć również pieczywa.
  3. SzczegóÅ‚owy wykaz wszystkich skÅ‚adników produktów spożywczych i daÅ„ dostÄ™pny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2024-04-30 13:55:12
Ilość wyświetleń: 30316
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej