Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Jadłospis 09.09 - 13.09.2024

Jadłospis 09.09 - 13.09.2024

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

09.09.2024

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g (mleko), parówka z szynki 50g, porcja ketchupu 20g, porcja pomidora i ogórka ze szczypiorkiem 30g, kakao na mleku 200ml

Porcja jabłka 60g

Łazanki z kapustą i pieczarkami 150g (mąka pszenna, kapusta kiszona, pieczarki, przyprawy), zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym 250ml (skrzydła z indyka, dynia piżmowa, ziemniaki, włoszczyzna, seler, śmietana z mleka, mąka pszenna, jaja), sok z czarnej porzeczki 200ml

Chleb razowy z rukolą, serem żółtym i ogórkiem kiszonym 50g (mąka razowa, mąka pszenna, mleko), herbata 200ml

10.09.2024

Zupa mleczna z kaszą manną 220ml (mleko, kasza manna), chleb żytni 35g (mąka żytnia) z masłem 5g (mleko), porcja polędwicy z kurczaka 25g, porcja papryki i rzodkiewki 30g, herbata rumiankowa 200ml

Porcja pomidorków koktajlowych 30g

Pieczeń rzymska 70g (szynka wieprzowa, jajka, bułka pszenna) w sosie własnym 30g (mąka pszenna), porcja kaszy bulgur 40g, porcja fasolki szparagowej 60g, zupa ziemniaczana z prażoną cebulką 250ml (włoszczyzna, seler, ziemniaki, śmietana z mleka), woda z miętą 200ml

Koktajl bananowo truskawkowo malinowy z płatkami owsianymi 120ml (mleko), wafel ryżowy 20g

11.09.2024

Chleb pszenno-żytni 35g (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem 5g (mleko), porcja pasty jajecznej ze szczypiorkiem 30g (jajka, majonez), porcja pomidora 25g, kawa inka na mleku 200ml

Porcja rzodkiewki 30g

Medaliony z indyka 70g (filet z indyka, jajka, bułka pszenna), porcja ziemniaków puree z koperkiem 80g (mleko), porcja mix sałat z ogórkiem na oliwie 80g, zupa rosół z makaronem 250ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, mąka pszenna), woda 200ml

Tosty z pastą orzechowo-miodową 60g (mąka pszenna, orzechy), porcja gruszki 70g, mleko z cynamonem 200ml

12.09.2024

Chleb graham 35g (mąka pszenna, graham, żytnia) z masłem 5g (mleko), porcja szynki gotowanej 25g, porcja ogórka 25g, zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220ml (mleko), herbata rumiankowa 200ml

Porcja kiwi 60g

Kurczak po meksykańsku 100g (filet z kurczaka, marchewka, fasolka czerwona, kukurydza, czosnek, passata pomidorowa), porcja ryżu brązowego 40g, zupa krupnik z kaszą jaglaną 250ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, śmietana z mleka), sok pomarańczowy 200ml

Bułka paryska 30g (mąka pszenna) z masłem 5g (mleko), porcja serka waniliowego 30g (mleko), porcja śliwki 60g, herbata 200ml

13.09.2024

Chleb pszenno-żytni 35g (mąka pszenna, mąka żytnia) z masłem 5g (mleko), porcja serka almette 30g (mleko), porcja ogórka i rzodkiewki  ze szczypiorkiem 25g, kawa inka na mleku 200ml

Porcja marchwi 40g

Pieczone kotlety z ryby z suszonymi pomidorami 70g (łosoś, dorsz, włoszczyzna, cebula, natka, seler, jajka, bułka pszenna), porcja ziemniaków puree 80g (mleko), porcja kalafiora 60g, zupa ogórkowa z ryżem 250ml (włoszczyzna, seler, ogórki kiszone, śmietana z mleka), sok jabłkowy 200ml

Ciasteczko owsiane 50g – wyrób własny (banany, płatki owsiane, żurawina, kokos, rodzynki), jogurt Piątuś 120g (mleko), herbata 200ml

                           

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2024-09-06 12:18:44
Ilość wyświetleń: 33155
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej