Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 25 - 22 sierpnia`29 r.

Jadłospis 25 - 22 sierpnia`29 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

25,08`25

Chleb pszenny 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, szynka z indyka 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao220 ml (mleko)

Porcja: rzodkiewek 40g

Naleśniki z musem jabłkowym 180g (mąka pszenna, mleko, jajka), podane z jogurtem naturalnym 30g (jogurt z mleka), zupa fasolowa z ziemniakami 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, fasola), woda z cytryna 220 ml

Bułka paryska 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja kiełbasy podduszonej z gotowaną marchewką 30g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

26,08`25

Zupa mleczna 220 ml (mleko) z kaszka manną , chleb wieloziarnisty 40g (mąka razowa i pszenna) z masłem 5g, porcja pasztetu drobiowego  30g, porcja ogórka świeżego 25g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: ogórka kiszonego 30g

Spaghetti Bolognese 200 g (mąka pszenna, mięso z szynki wieprzowej, koncentrat pomidorowy), zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, szpinak), galaretka agrestowa do picia 220 ml

Budyń malinowy 100g (mleko), z kostką białej czekolady 5g, (mleko)porcja jabłka 40g, herbata owocowa 220 ml

27,08`25

Chleb graham 40g (mąka graham) z masłem 5g, pasta rybna z twarogiem i  warzywami 30g (ryba, majonez jajeczny), porcja ogórka i pomidora 25g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: marchwi 40g

Gulasz z szynki wieprzowej 70g(mąka pszenna), kasza gryczana 70g, buraczki na ciepło 80g, zupa krupnik 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, kasza pęczak), woda z cytryną 220 ml

Jogurt naturalny 100g, okraszony wiórkami gorzkiej czekolady 5g (mleko), porcja kalarepki 40g, herbata miętowa 220 ml

28,08`25

Zupa mleczna 220 ml (mleko)z płatkami ryżowymi,  bułka kajzerka 40g (mąka pszenna), pasta szynkowa z warzywami 30g (majonez jajeczny), porcja ogórka świeżego 25g, herbata owocowa 220 ml

Porcja: jabłka 40g

Jajko (jajko) gotowane 60g w sosie chrzanowym 30g (mąka pszenna), ziemniaki z wody 70g, surówka z marchewki i jabłka 80g, zupa rosół z makaronem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), galaretka agrestowa do picia 220 ml

Wafle kukurydziane z miodem 30g, porcja banana 40g, herbata 220 ml

29,08`25

Chleb słonecznikowy 40g (mąka razowa) z masłem 5g, pasta z zielonego groszku z lubczykiem na twarogu półtłustym 30g (twaróg z mleka) porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: ogórka świeżego 40g

Tuńczyk zapiekany z makaronem i warzywami 200g (mąka pszenna, ryba, śmietanka z mleka), zupa kapuśniaczek z ziemniakami 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, kapusta), woda z cytryną220 ml

Ślimaczki cynamonowe drożdżowe 50g (mąka pszenna, mleko, masło, drożdże), porcja jabłka 40g, herbata koperkowa 220 ml

 

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-08-22 09:08:56
Ilość wyświetleń: 44135
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej