Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 26.05 - 30.05 .2025 r.

Jadłospis 26.05 - 30.05 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

26.05.`25

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, polędwica drobiowa 25g porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml(mleko)

Porcja: truskawek 40g

Łazanki z kapustą młodą i kiełbaską 220g (mąka pszenna), zupa z botwinką i ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, botwinka), woda z cytryną 220 ml

Rogal pszenny 40g (mąka pszenna), porcja konfitury owocowej 30g, ciepłe mleko (mleko) 220 ml

27.05.`25

Zupa mleczna 220 ml (mleko) z makaronem (mąka pszenna), chleb pszenny 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, kiełbasa Krakowska Sucha 25g porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, herbata mięta 220 ml

Porcja: jabłka 40g

Kotlet schabowy 60g
(bułka pszenna, jaja), ziemniaki 70g, mizeria 80g (jogurt, śmietana z mleka), zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka),  sok tłoczony z pomarańczy 220 ml

„Actimel” 100 g (mleko),  porcja gruszki 40g, chrupki kukurydziane 30g, herbata n220 ml

28.05.`25

Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami  30g (ryba, majonez jajeczny twaróg z mleka) do wyboru miód 30g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: rzodkiewki 40g

Pulpeciki drobiowe 60g (bułka pszenna, jaja) w sosie pomidorowym z rozmarynem 30g (mąka pszenna), kasza gryczana 70g, sałatka z ogórka kiszonego z pomidorem 80g, zupa krem z białych warzyw 220 ml (białe warzywa korzenne, seler, skrzyła z indyka), woda z cytryna 220 ml

Bułka paryska 40g (mąka pszenna), porcja pasty orzechowo-miodowej 30g (orzechy, miód), porcja ogórka świeżego 40g, sok tłoczony z jabłek 220 ml

29.05.`25

Zupa mleczna 220 ml (mleko) z płatkami górskimi, chleb razowy ze słonecznikiem 40g (mąka razowa) z masłem 5g, pasztet drobiowy 30g, porcja pomidora 25g i ogórka kiszonego 25g, herbata rumiankowa 220 l

Porcja: banana 40g

Spaghetti Bolognese 220g (mąka pszenna, mięso z szynki wieprzowej, zioła, passata pomidorowa) , zupa bulionowa z kaszką manną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, kasza manna), sok tłoczony z pomarańczy 220 ml

Mus owocowy 100g, mini biszkopty 40g (mąka, jaja), herbatka owocowa 220 ml

30.05.`25

Bułka żytnia 40g (mąka żytnia) z masłem 5g ser żółty gouda 25g porcja ogórka świeżego 25g do wyboru dżem brzoskwiniowy 30g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: arbuza 40g

Kotlet jajeczny ze szczypiorkiem 60g (bułka pszenna, jaja), ziemniaki puree 70g (mleko), marchewka na parze z masełkiem 80g (masło z mleka), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, ogórki kiszone), woda z cytryna 220 ml

Jogurt owocowy 100g (mleko), porcja jabłka 40g, wafel kukurydziany 30g, herbata koperkowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-05-26 07:31:38
Ilość wyświetleń: 41891
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej