DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
26.05.`25 |
Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, polędwica drobiowa 25g porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml(mleko) |
Porcja: truskawek 40g |
Łazanki z kapustą młodą i kiełbaską 220g (mąka pszenna), zupa z botwinką i ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, botwinka), woda z cytryną 220 ml |
Rogal pszenny 40g (mąka pszenna), porcja konfitury owocowej 30g, ciepłe mleko (mleko) 220 ml |
27.05.`25 |
Zupa mleczna 220 ml (mleko) z makaronem (mąka pszenna), chleb pszenny 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, kiełbasa Krakowska Sucha 25g porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, herbata mięta 220 ml |
Porcja: jabłka 40g |
Kotlet schabowy 60g |
„Actimel” 100 g (mleko), porcja gruszki 40g, chrupki kukurydziane 30g, herbata n220 ml |
28.05.`25 |
Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami 30g (ryba, majonez jajeczny twaróg z mleka) do wyboru miód 30g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: rzodkiewki 40g |
Pulpeciki drobiowe 60g (bułka pszenna, jaja) w sosie pomidorowym z rozmarynem 30g (mąka pszenna), kasza gryczana 70g, sałatka z ogórka kiszonego z pomidorem 80g, zupa krem z białych warzyw 220 ml (białe warzywa korzenne, seler, skrzyła z indyka), woda z cytryna 220 ml |
Bułka paryska 40g (mąka pszenna), porcja pasty orzechowo-miodowej 30g (orzechy, miód), porcja ogórka świeżego 40g, sok tłoczony z jabłek 220 ml |
29.05.`25 |
Zupa mleczna 220 ml (mleko) z płatkami górskimi, chleb razowy ze słonecznikiem 40g (mąka razowa) z masłem 5g, pasztet drobiowy 30g, porcja pomidora 25g i ogórka kiszonego 25g, herbata rumiankowa 220 l |
Porcja: banana 40g |
Spaghetti Bolognese 220g (mąka pszenna, mięso z szynki wieprzowej, zioła, passata pomidorowa) , zupa bulionowa z kaszką manną 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, kasza manna), sok tłoczony z pomarańczy 220 ml |
Mus owocowy 100g, mini biszkopty 40g (mąka, jaja), herbatka owocowa 220 ml |
30.05.`25 |
Bułka żytnia 40g (mąka żytnia) z masłem 5g ser żółty gouda 25g porcja ogórka świeżego 25g do wyboru dżem brzoskwiniowy 30g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: arbuza 40g |
Kotlet jajeczny ze szczypiorkiem 60g (bułka pszenna, jaja), ziemniaki puree 70g (mleko), marchewka na parze z masełkiem 80g (masło z mleka), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, ogórki kiszone), woda z cytryna 220 ml |
Jogurt owocowy 100g (mleko), porcja jabłka 40g, wafel kukurydziany 30g, herbata koperkowa 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86