Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 27.10 -31.10`25 r.

Jadłospis 27.10 -31.10`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

27.10.`25

Bułka grahamka 40g (mąka graham) z masłem 5g, schab pieczony 40g, porcja ogórka świeżego i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: pomarańczy 40g

Risotto warzywne z cukinią, kolorową papryką, cebulką i groszkiem z parmezanem  200g (mleko), zupa pomidorowa z makaronem 220 ml  (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Budyń śmietankowy 100g (mleko) z kostką gorzkiej czekolady, chrupki kukurydziane 10g, porcja kalarepki 40g, herbata owocowa 220 ml

28.10.`25

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko), chleb z makiem 40g (gluten) z masłem 5g, kiełbasa Sucha Krakowska 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: ogórka świeżego 40g

Kotlet mielony wieprzowy 60g z pieca (jaja, gluten), ziemniaki puree 70g (mleko), sałata lodowa ze śmietanką 80g (mleko), zupa warzywna z brukselką 220 ml ( brukselki, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok jabłkowy tłoczony 220 ml

Pasta z zielonego groszku 40g (mleko), chleb graham 40g
(mąka graham), masło 5g, porcja rzodkiewki 15g, melisa z truskawką 220 ml

29.10.`25

Bułka kajzerka 40g (gluten) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem 30g (ryba, jajko), porcja ogórka kiszonego i rzodkiewki 25g, kawa zbożowa 220ml (mleko)

Porcja: gruszki 40g

Gulasz drobiowy z papryką i  kukurydzą 60g (gluten), ryż jaśminowy z curry 70g, brokuł na parze 80g, zupa porowa z lanymi kluseczkami 220 ml ( włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Tosty z serem na ciepło 50g (gluten, mleko) z porcją ketchupu 5g, porcja pomidorka koktajlowego 40g, herbata z cytryną 220 ml

30.10.`25

Zupa mleczna z drobnym makaronem 220 ml (mleko, gluten), chleb razowy 40g (mąka razowa) z masłem 5g, szynka drobiowa 25g porcja pomidora 25g i szczypiorku 5 g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: papryki czerwonej 40g

Zraziki wieprzowe w sosie pieczeniowym własnym 60g (jaja, gluten), kasza gryczana 70g, marchewka na parze 80g, podana z bułeczką na maśle 15g (mleko), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml (ogórki kiszone, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok jabłkowy tłoczony 220 ml

Pasta orzechowo-miodowa 40g (orzechy, miód), bułka paryska  40g,(gluten) porcja jabłka 40g, herbata z cytryną

31.10.`25

Bułka pszenna z makiem 40g (gluten) z masłem 5g z serem żółtym 25g, porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

 

Porcja: banana 40g

Makaron świderki z twarogiem i jogurtem naturalnym 200g (mleko, gluten, miód), zupa dyniowa z ziemniakami 220 ml (dynia, włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Porcja pomarańczy 40g i kalarepki 40g, chrupki kukurydziane 20g, herbata miętowa 220 ml

 

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-10-24 08:38:19
Ilość wyświetleń: 47224
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej