Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 28.04 - 02.05 .2025 r.

Jadłospis 28.04 - 02.05 .2025 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

28.04.`25

Chleb graham 40g (mąka graham) z masłem 5g, schab pieczony 25g, porcja rzodkiewki 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: arbuza 40g

Kluski leniwe 180g,(twaróg z mleka, jaja, mąka pszenna) surówka z kalarepki, jabłka i marchwi 80g (śmietana kwaśna z mleka),

zupa krupnik z ziemniakami i kaszą jęczmienną 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), woda z cytryną 220 ml

Deser a`la Kinder  Country 100g (jogurt naturalny, owies ekspandowany, miód, wiórki gorzkiej czekolady), porcja marchewki 40g, herbata 220 ml

29.04.`25

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml , bułka pszenna 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja pasty szynkowej ze szczypiorkiem 30g(majonez jajeczny) porcja pomidora 25g i kiełków słonecznika 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja banana 40g  

Spaghetti Bolognese 200g (mąka pszenna, mięso z  szynki wieprzowej, passata pomidorowa, zioła)

zupa krem czosnkowo – ziemniaczany z grzankami ziołowymi 220 ml (śmietanka z mleka, skrzydła z indyka, włoszczyzna, bułka pszenna), sok tłoczony z pomarańczy 100% 220 ml

Kaszka manna 100g (mleko) z porcją borówki 40g, chrupki kukurydziane 30g, herbata owocowa     220 ml

30.04.`25

Chleb razowy 40g (mąka razowa), z masłem 5g, porcja pasty jajeczno-serowej z warzywami 30g (jaja, ser z mleka, majonez jajeczny) do wyboru miód 20g, porcja ogórka świeżego 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja:   kiwi 40g

Gulasz z szynki wieprzowej z papryką czerwoną 100g, kasza bulgur 80g, buraczki tarte 80g, 

zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami na wędzonce 220 ml (żeberka, wędzone, skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), sok tłoczony z jabłek 100% 220 ml

Koktajl bananowo brzoskwiniowy na maślance 150 ml (mleko, maślanka z mleka, miód), pieczywo razowe chrupkie 30g ( mąka pełnoziarnista -razowa żytnia i pszenna, mąka żytnia) herbata 220 ml

01.05.`25

 

 

 

02.05.`25

Chleb pszenno–żytni 40g (mąka pszenna i żytnia) z masłem 5g, porcja twarożku z rzodkiewką i szczypiorkiem 30g, porcja ogórka świeżego 25g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja:  jabłka 40g

Ryż z truskawkami 200g ( mleko, miód, truskawki),

zupa jarzynowa z ryżem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), woda z cytryną 220 ml

Bułka paryska 40g (mąka pszenna) z masłem 5 g, konfitura truskawkowa30g, porcja pomarańczy 40g, herbata owocowa 220 ml

 

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-04-25 08:51:17
Ilość wyświetleń: 40903
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej