DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
29.09.`25 |
Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna), z masłem 5g, parówki z szynki 40g, podane z porcją ketchupu 5g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: jabłka 40g |
Makaron świderki z truskawkami z jogurtem naturalnym 200g (mąka pszenna, jogurt z mleka, miód), zupa kapuśniaczek z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), kompot truskawkowy 220 ml |
Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, Kiełbasa Żywiecka 25g z porcją marchewki gotowanej 5g, porcja gruszki 40g, herbata 220 ml |
30.09.`25 |
Zupa mleczna z płatkami górskimi 220 ml (mleko), chleb razowy ze słonecznikiem 40g z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja pomidora 25g i rzodkiewki 15g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja: kalarepki 40g |
Gulasz z szynki wieprzowej 60g w sosie własnym 30g, porcja kaszy gryczanej 30g, surówka z buraczków 30g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok z jabłek 220 ml |
Ciasto Murzynek z kefirem 50g (kakao, mleko, gluten, jaja, miód), porcja jabłka 40g , ciepłe mleko 220 ml |
01.10.`25 |
Chleb pszenny z makiem 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej 30g (ryba, jajka)porcja ogórka świeżego 25g oraz papryki czerwonej 30g,kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: śliwki 40g |
Pieczeń rzymska 60g, sos paprykowy 30g (bułka pszenna, jaja), ziemniaki puree 70g (mleko), sałatka z ogórka kiszonego i pomidora 80g, zupa z soczewicy czerwonej z drobnym makaronem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml |
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami z bazylią 30g (słonecznik, oliwa, pomidory suszone), bułeczka graham 40 g (mąka graham), porcja ogórka świeżego 30g, herbata owocowa 220 ml |
02.10.`25 |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml (mleko), chleb Kartuski 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, kabanos drobiowy 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 220 ml |
Porcja: marchwi 40g |
Kotlet z wątróbki drobiowej 70g, (wątróbka drobiowa, jajka, mąka pszenna jabłko i cynamon), ziemniaki gniecione z koperkiem 80g, surówka z selera 100g(rodzinki, seler, śmietana z mleka), zupa koperkowa z ryżem 220 ml, sok naturalny z jabłek 220 ml |
Wafle tortowe z masłem orzechowym i miodem 50g (mąka pszenna, miód, orzechy), porcja banana 40g, herbata koperkowa 220 ml |
03.10.`25 |
Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja pomidora 25g i ogórka 25g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: pomidorków koktajlowych 40g |
Krokiety ziemniaczane 200g(jaja, mąka pszenna, mleko) podane z sosem pieczarkowym 30g (mąka pszenna, mleko), porcja kapusty kiszonej 80g, zupa dyniowa krem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna seler), woda z cytryną 220 ml |
Jabłko pieczone z miodem i rodzynkami 50g, chrupki kukurydziane 30g, herbata koperkowa 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86