Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 29.09 -03.10`25 r.

Jadłospis 29.09 -03.10`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

29.09.`25

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna), z masłem 5g, parówki z szynki 40g, podane z porcją ketchupu 5g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: jabłka 40g

Makaron świderki z  truskawkami z  jogurtem naturalnym 200g (mąka pszenna, jogurt z mleka, miód), zupa kapuśniaczek z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), kompot truskawkowy 220  ml

Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, Kiełbasa Żywiecka 25g z porcją marchewki gotowanej 5g, porcja gruszki 40g, herbata 220 ml

30.09.`25

Zupa mleczna z płatkami górskimi 220 ml (mleko), chleb razowy ze słonecznikiem 40g z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja pomidora 25g i rzodkiewki 15g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: kalarepki 40g

Gulasz z szynki wieprzowej 60g w sosie własnym 30g, porcja kaszy gryczanej 30g, surówka z buraczków 30g, zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), sok z jabłek 220 ml

Ciasto Murzynek z kefirem 50g (kakao, mleko, gluten, jaja, miód), porcja jabłka 40g , ciepłe mleko 220 ml

01.10.`25

Chleb pszenny z makiem 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej 30g (ryba, jajka)porcja ogórka świeżego 25g oraz papryki czerwonej 30g,kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: śliwki 40g

Pieczeń rzymska 60g, sos paprykowy 30g (bułka pszenna, jaja), ziemniaki puree 70g (mleko), sałatka z ogórka kiszonego i pomidora 80g, zupa z soczewicy czerwonej z drobnym makaronem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryna 220 ml

Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami  z bazylią 30g (słonecznik, oliwa, pomidory suszone), bułeczka graham 40 g (mąka graham), porcja ogórka świeżego 30g, herbata owocowa 220 ml

02.10.`25

Zupa mleczna  z płatkami ryżowymi 220 ml (mleko), chleb Kartuski 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, kabanos drobiowy 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja: marchwi 40g

Kotlet z wątróbki drobiowej 70g, (wątróbka drobiowa, jajka, mąka pszenna jabłko i cynamon), ziemniaki gniecione z koperkiem 80g, surówka z selera 100g(rodzinki, seler, śmietana z mleka), zupa koperkowa z ryżem 220 ml, sok naturalny z jabłek 220 ml

Wafle tortowe z masłem orzechowym    i miodem 50g (mąka pszenna, miód, orzechy), porcja banana 40g, herbata koperkowa 220 ml

03.10.`25

Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja pomidora 25g i ogórka 25g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: pomidorków koktajlowych 40g

Krokiety ziemniaczane 200g(jaja, mąka pszenna, mleko) podane z sosem pieczarkowym 30g (mąka pszenna, mleko), porcja kapusty kiszonej 80g, zupa dyniowa krem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna seler), woda z cytryną 220 ml

Jabłko pieczone z miodem i rodzynkami 50g, chrupki kukurydziane 30g, herbata koperkowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-09-26 08:20:38
Ilość wyświetleń: 45943
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej