Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 30.12 -03.01.2025

Jadłospis 30.12 -03.01.2025

 

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

30.12.`24

Chleb graham (mąka graham) 40g z masłem 5 g, pasztet drobiowy 30g, porcja pomidora 25g oraz szczypiorku 5g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja jabłka 40g

Risotto z warzywami z suszonymi pomidorami 170g (ryż , marchew, por, cebula, suszone pomidory, passata pomidorowa), zupa pomidorowa z makaronem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, śmietana z mleka), woda z cytryną 220 ml

 

Bułka paryska 40g  (mąka pszenna), twarożek słodzony miodem 30g (mleko), porcja mandarynki 40g, herbata owocowa 220 ml

31.12.`24

Chleb pszenny (mąka pszenna)40g z masłem 5g, kiełbasa Żywiecka 25g, ogórek kiszony 15g, herbata rumiankowa 220 ml

Porcja pomarańczy 40g

Spaghetti Bolognese z mięsem w sosie pomidorowym 170g (szynka wieprzowa, mąka pszenna, passata), zupa grochowa z ziemniakami 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), sok z jabłek 220 ml

Ciastko zbożowe  40g (mąka pszenna), porcja banana 40g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

01.01.`25

 

DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ DYDAKTYCZNYCH

 

 

NOWY ROK 2025

 

 

02.01.`24

Chleb żytni (mąka pszenna i żytnia) 40g z masłem 5 g, kabanos drobiowy 40g, porcja pomidora 25 g oraz szczypiorku 5g, kawa zbożowa na mleku 220 ml(mleko)

 

Porcja papryki czerwonej 30g

Makaron z truskawkami ze śmietanką 170g, (mąka pszenna, śmietana z mleka), zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler, śmietana z mleka), woda z cytryna 220 ml

Deserek serowy z miodem i bakaliami (ser twarogowy z mleka , orzechy), wafel kukurydziany 15g, herbata 220 ml

03.01.`24

Bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5 g, jajecznica na maśle 40g (jaja), porcja ogórka świeżego 30g i szczypiorku 5g, herbata owocowa 220 ml

Porcja banana 40g

Kaszotto z pieczarkami i warzywami i  serem feta 170g
(pieczarki, warzywa, passata, ser feta), zupa porowa z ziemniakami 220 ml (skrzydła z indyka, włoszczyzna, seler), woda z cytryną 220 ml

 

Gruszka pieczona 50g polana czekoladą deserową , chrupki kukurydziane 25g, herbata koperkowa 220 ml

 Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2024-12-27 09:43:30
Ilość wyświetleń: 37052
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej