Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Plan daltoński to nasza koncepcja pracy z dziećmi. Realizujemy zadania Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 8 - 12 grudnia 2025

Jadłospis 8 - 12  grudnia 2025

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

08.12`25

Chleb graham 40g (mąka graham) z masłem 5g, Krakowską Suchą 25g, porcja pomidora 25g i szczypiorku 5g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: pomarańczy 40g

Łazanki z kapustą i kiełbaską 200g, (mąka pszenna), porcja ogórka kiszonego 40g, zupa kalafiorowa z ziemniakami 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, kalafior, śmietanka z mleka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Bułka paryska 40g (mąka pszenna), powidła śliwkowe 40g, porcja banana 40g, herbata owocowa 220 ml

09.12`25

Zupa mleczna z płatkami owsianym 220 ml (mleko), chleb oliwski 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z tuńczykiem i twarogiem z warzywami 30g (majonez jajeczny, ryba , mleko), porcja pomidora 25g, herbata rumiankowa 22 ml

Porcja: kalarepki 40g

Kotlet jajeczny z pieczarkami 60g, ziemniaki puree70 g, marchewka z bułką i masłem roztopionym 80g, (mleko)zupa  żurek  z białą kiełbaską 220 ml (skrzydła z indyka, biała kiełbasa, włoszczyzna, seler), galaretka malinowa do picia 220 ml

Jogurt naturalny z miodem 100g, (mleko)podany z chrupkami kukurydzianymi i startą gorzką czekoladą 30g, porcja pomidorka 30g, wafel kukurydziany 5g, herbata 220 ml

10.12`25

Bułka kajzerka z makiem 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja miodu 20g,  porcja ogórka kiszonego 25g i pomidora 25g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: banana 40g

Pulpety drobiowe 60g (mąka pszenna, jaja) w sosie żurawinowym z pomarańczą 30g, kasza bulgur, buraczki z serem feta i rukolą 80g, (mleko), zupa pomidorowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, koncentrat, śmietanka z mleka) , woda z cytryną i  miętą 220 ml

Jabłko pieczone z rodzynką i miodem 100g, porcja wafla ryżowego 5g, herbata 220 ml

11.12`25

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 220 ml (mleko), chleb razowy na miodzie 40g (mąka razowa), szynka drobiowa 25g, porcja pomidora 25 g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: rodzynek i pestek dyni 40g

Zraziki wieprzowe z ogórkiem kiszonym 60g,( mąka pszenna, jaja) sos własny pieczeniowy 30g,  (gluten) ziemniaki z koperkiem 70g, modra kapusta (czerwona zasmażana)80g, zupa z zielonym groszkiem z makaronem 220  ml (włoszczyzna, seler, skrzydła z indyka, groszek), galaretka malinowa do picia 220 ml

Wafle tortowe przekładane z kremem orzechowo-kakaowym z daktylami 50g, (kakao, orzechy) porcja ogórka świeżego 40g, herbata koperkowa 220 ml

12.12`25

Buła kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, dżem malinowy 30g oraz twarożek śmietankowy puszysty 30g, porcja ogórka kiszonego 25 g i szczypiorku 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: jabłka 40g

Naleśniki z twarogiem i łososiem wędzonym 200g (ryba, mleko, gluten, jaja), mix sałat z rzodkiewką na oliwce z koperkiem 80g, , zupa z soczewicy czerwonej 220 ml (soczewica, włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler), sok tłoczony jabłkowy 220 ml

Tosty z serem żółtym 50g,(mleko) porcja ketchupu 5g, porcja banana 40g, herbata owocowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-12-05 10:56:49
Ilość wyświetleń: 48853
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej