DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
08.09.`25 |
Chleb oliwski 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja sera żółtego 25g (mleko), porcja ogórka świeżego 25g i papryki żółtej 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: śliwki węgierki 40g |
Naleśniki szpinakowe zielone, podane z twarogiem z malinami 200g (jaja, mąka pszenna, mleko, twaróg z mleka, miód), zupa kalafiorowa z ziemniakami 220 ml(włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Rogal pszenny 40g (mleko, mąka pszenna) z masłem 5g, porcja banana 40g, kakao 220 ml (mleko) |
09.09.`25 |
Zupa mleczna z lanymi kluskami 220 ml(mleko, jaja, mąka pszenna), bułka kajzerka 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, kabanos drobiowy 30g, porcja papryki zielonej 25g i szczypiorku 5g, herbata koperkowa 220 ml |
Porcja: rzodkiewki 40g |
Kotlet z wątróbki z jabłkiem i cynamonem 60g (jaja, mąka pszenna), ziemniaki puree 70g (mleko), surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietanka z mleka), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml |
Porcja arbuza oraz porcja jabłka 50g, wafel kukurydziany 15 g, herbata owocowa 220 ml |
10.09.`25 |
Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja pomidora 25g oraz ogórka kiszonego 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko) |
Porcja: gruszki 40g |
Pulpeciki wieprzowe 60g (jaja, bułka pszenna) w sosie paprykowo-pomidorowym z tymiankiem 30g (mąka pszenna), kasza bulgur, ogórek kiszony 80g, zupa pomidorowa z makaronem 220 ml (włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka, śmietanka z mleka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Ciasto drożdżowe ze śliwką i kruszonką 50g (drożdże, mąka pszenna, masło, mleko), porcja jabłka 40g, ciepłe mleko 220 ml
|
11.09.`25 |
Zupa mleczna z drobnym makaronem muszelka 220 ml (mleko), chleb razowy ze słonecznikiem 40g (mąka razowa) z masłem 5g, pasztet drobiowy 30g, porcja papryki żółtej 25g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml |
Porcja: pomidorków koktajlowych 40g |
Kotlet jajeczny 60g (jaja, bułka pszenna), ryż jaśminowy 70g, marchewka z groszkiem 80g, zupa barszczyk czerwony z makaronem 220 ml (włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka), kompot śliwkowy 220 ml |
Kaszka manna 100g (mleko) pod pierzynką truskawkową 30g, chrupki kukurydziane 30g, herbata 220 ml |
12.09.`25 |
Chleb żytni z żurawiną 40g (mąka żytnia) z masłem 5g pasta z tuńczyka z twarogiem i szczypiorkiem 30g (ryba, twaróg z mleka, majonez jajeczny), porcja pomidora 25g oraz rukoli 5g, kakao 220 ml (mleko) |
Porcja: suszonych moreli oraz pestek dyni 40g |
Makaron z warzywami i z serem mozzarella 220g (mąka pszenna, papryka, suszone pomidory, cebula, brokuł, ser z mleka), zupa ziemniaczana z rozmarynem 220 ml (włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml |
Porcja banana oraz pomidorków koktajlowych 50g, wafle ryżowe 15g, herbata owocowa 220 ml |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86