Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 8 - 12 września`25 r.

Jadłospis 8 - 12 września`25 r.

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

08.09.`25

Chleb oliwski 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, porcja sera żółtego 25g (mleko), porcja ogórka świeżego 25g i papryki żółtej 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: śliwki węgierki 40g

Naleśniki szpinakowe zielone, podane z twarogiem z malinami 200g (jaja, mąka pszenna, mleko, twaróg z mleka, miód), zupa kalafiorowa z ziemniakami 220 ml(włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Rogal pszenny 40g (mleko, mąka pszenna) z masłem 5g, porcja banana 40g, kakao 220 ml (mleko)

09.09.`25

Zupa mleczna z lanymi kluskami 220 ml(mleko, jaja, mąka pszenna), bułka kajzerka 40g  (mąka pszenna) z masłem 5g, kabanos drobiowy 30g, porcja papryki zielonej 25g i szczypiorku 5g, herbata koperkowa 220 ml

Porcja: rzodkiewki 40g

Kotlet z wątróbki z jabłkiem i cynamonem 60g (jaja, mąka pszenna), ziemniaki puree 70g (mleko), surówka z selera z rodzynkami 80g (śmietanka z mleka), zupa ogórkowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka), woda z cytryną 220 ml

Porcja arbuza oraz porcja jabłka 50g, wafel kukurydziany 15 g, herbata owocowa 220 ml

10.09.`25

Chleb pszenny z makiem 40g (mąka pszenna) z masłem 5g, szynka drobiowa 25g, porcja pomidora 25g oraz ogórka kiszonego 25g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja: gruszki 40g

Pulpeciki wieprzowe 60g (jaja, bułka pszenna) w sosie paprykowo-pomidorowym z tymiankiem 30g (mąka pszenna), kasza bulgur, ogórek kiszony 80g, zupa pomidorowa z makaronem 220 ml (włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka, śmietanka z mleka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Ciasto drożdżowe ze śliwką i kruszonką 50g (drożdże, mąka pszenna, masło, mleko), porcja jabłka 40g, ciepłe mleko 220 ml

 

11.09.`25

Zupa mleczna z drobnym makaronem muszelka 220 ml (mleko), chleb razowy ze słonecznikiem 40g (mąka razowa) z masłem 5g, pasztet drobiowy 30g, porcja papryki żółtej 25g i szczypiorku 5g, herbata miętowa 220 ml

Porcja: pomidorków koktajlowych 40g

Kotlet jajeczny 60g (jaja, bułka pszenna), ryż jaśminowy 70g, marchewka z groszkiem 80g, zupa barszczyk czerwony z makaronem  220 ml (włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka), kompot śliwkowy 220 ml

Kaszka manna 100g (mleko)  pod pierzynką truskawkową 30g, chrupki kukurydziane 30g, herbata 220 ml

12.09.`25

Chleb żytni z żurawiną 40g (mąka żytnia) z masłem 5g pasta z tuńczyka z twarogiem i szczypiorkiem 30g  (ryba, twaróg z mleka, majonez jajeczny), porcja pomidora 25g oraz rukoli 5g, kakao 220 ml (mleko)

Porcja: suszonych moreli oraz pestek dyni 40g

Makaron z warzywami i z serem mozzarella 220g (mąka pszenna, papryka, suszone pomidory, cebula, brokuł, ser z mleka), zupa ziemniaczana z rozmarynem 220 ml  (włoszczyzna, marchew, seler, skrzydła z indyka), sok tłoczony z jabłek 220 ml

Porcja banana oraz pomidorków koktajlowych 50g, wafle ryżowe 15g, herbata owocowa 220 ml

  1. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  2. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2025-09-05 10:51:55
Ilość wyświetleń: 44845
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej