Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 02.12 -06.12.2024

Jadłospis 02.12 -06.12.2024

  

02.12.`24

Chleb graham 40 g (mąka pszenna i graham) z masłem 5g, parówka z szynki 40g porcja ketchupu 5g, porcja rzodkiewki 30g i szczypiorku 5 g, herbata owocowa 220 ml

Porcja marchewki 40g

Ryż zapiekany z jabłkiem170 g, jogurt naturalny  30g (ryż jaśminowy, jabłko prażone, jogurt naturalny z mleka, miód), ), zupa krem z cukinii 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler, śmietana z mleka), woda z cytryną 220 ml

Müsli Morska Przygoda 120g: porcja jogurtu naturalnego (mleko), płatki owsiane, płatki kukurydziane, żurawina, pestki słonecznika, herbata 220 ml

03.12.`24

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml (mleko), chleb żytni 40g (mąka żytnia) z masłem 5 g, szynka wiejska 20g (mleko), porcja ogórka świeżego 30g i rukoli 5 g herbata 220 ml

Porcja banana 40g

Spaghetti Bolognese  z mięsem wieprzowym z warzywami 170g (mąka pszenna, passata pomidorowa, marchew, mięso szynka wieprzowa), zupa ogórkowa z ziemniakami 220 ml
( włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler,), sok z jabłek naturalny 220 ml

Tost z serem 40g, (mąka pszenna, mleko), porcja mandarynki 40g, herbata owocowa 220 ml

04.12.`24

Bułka kajzerka z makiem 40g, (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z tuńczyka z twarogiem ze szczypiorkiem i ogórkiem( majonez jajeczny, ryba, mleko)  , porcja pomidora malinowego 30g, kakao na mleku 220 ml(mleko)

Porcja jabłka 40g

Gulasz z indyka 70 g w sosie własnym pieczeniowym (mąka pszenna), kasza bulgur 40g, ogórek kiszony 30g, zupa jarzynowa z rozmarynem i ziemniakami 220 ml ( włoszczyzna, skrzydła z indyka, seler,), woda z pomarańczą 220 ml

Koktajl bananowo szpinakowy z płatami owsianymi 120 g(mleko), porcja pestek dyni 30g oraz wafel kukurydziany 25g, herbata 220 ml

05.12.`24

Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml (mleko) chleb pszenno-żytni (mąka pszenna, żytnia, graham) z masłem 5 g, szynka drobiowa 20g, porcja ogórka kiszonego 20g i papryki czerwonej 20g, herbata miętowa 220 ml

Porcja kalarepki 40g

Pierś z kruczka w panierce z pieca 70g(jajka, bułka pszenna), ziemniaki 80g , sałata ze śmietanką 40g (śmietana z mleka ,  zupa pomidorowa z makaronem literki 220 ml (włoszczyzna, passata pomidorowa,  skrzydła z indyka, seler, śmietana z mleka)sok naturalny z porzeczek 220 ml

Budyń czekoladowy (mleko) 120 ml, porcja gruszki 40g, mini biszkopty 30g, (mąka pszenna), herbata 220 ml

06.12.`24

Bułka kajzerka 40 g (mąka pszenna) z masłem 5 g, porcja sera mozzarella 20g (mleko) z porcją pomidorów 20g, do wyboru miód lipowy 25g, porcja szczypiorku 5 g, herbata rumiankowa 220 ml

MIKOŁAJKI

 

Kostka z niespodzianką- zdrowy smakołyk owocowy i zabawka oraz porcja pomarańczy 40g

Makaron penne, ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami w śmietanie 170 g (mąka pszenna, śmietana z mleka), zupa z soczewicą czerwoną, tymiankiem i z ziemniaczkami 220 ml (włoszczyzna, skrzydła z kurczaka, seler, soczewica czerwona), woda z cytryną 220 ml

Ciasto drożdżowe (mąka pszenna, drożdże, mleko)z cynamonem 50g, porcja jabłka 40g oraz porcja mleka ciepłego 220 ml(mleko)

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2024-11-29 11:58:28
Ilość wyświetleń: 36059
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej