DATA |
ŚNIADANIE |
WITAMINKI |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
11.11.`24 |
Dzień wolny od zajęć dydaktycznych |
|
11 listopada Narodowe Święto Niepodległości |
|
12.11.`24 |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 220 ml (mleko, mąka kukurydziana), chleb graham 40g (mąka żytnia), z masłem 5g, szynka wieprzowa 30g , porcja pomidora malinowego 30g oraz porcja szczypiorku 5g, herbata 220 ml |
Porcja ogórka zielonego 40g |
Makaron zapiekany z kiełbaską i cebulką oraz serem (mąka pszenna, jaja), zupa krupnik z ziemniakami 250 ml (skrzydełka z indyka, włoszczyzna, seler, natka, ziemniaki, kasza jęczmienna), sok porzeczkowy 200 ml |
Bagietka francuska40g (mąka pszenna), z masłem 5g, roszponka 5g, jajko gotowane 25g(jajka), szczypiorek 5g, porcja papryki czerwonej 20g, herbata koperkowa 200 ml |
13.11.`24 |
Bułka pszenna 40 g (mąka pszenna), z masłem 5g, ser żółty 25g, porcja rukoli 5g, papryki żółtej 20g oraz porcja ogórka kiszonego 25g, kakao na mleku 220 ml (mleko) |
Porcja gruszki 40g |
Kotlet schabowy w panierce z pieca 70g (bułka pszenna, jajka), porcja ziemniaków puree z koperkiem 80g (mleko), porcja buraczków na ciepło80g, zupa pomidorowa z ryżem 250 ml (skrzydełka z indyka, włoszczyzna, seler, koncentrat pomidorowy, śmietana z mleka, ryż), woda z cytryną 200 ml |
Chałka 40g (mąka pszenna,) z masłem 5g, miód lipowy 20g, porcja marchewki 25g oraz porcja banana 30g, herbata 220 ml |
14.11.`24 |
Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml (mleko), chleb z żurawiną 40 g (mąka żytnia), z masłem 5g, krakowska drobiowa 30g, porcja ogórka zielonego 30g oraz szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 222 ml |
Porcja pomarańczy 40g |
Pulpety z indyka w sosie chrzanowym 70g (bułka pszenna, jajka), kasza bulgur 40g, marchewka gotowana 60g, zupa dyniowa krem 220ml (dynia, włoszczyzna, skrzydełka z kurczaka, natka, seler, śmietana z mleka), sok z jabłek 220 ml |
Bułka żytnia 40g |
15.11.`24 |
Bułka kajzerka z makiem 40g (mąka pszenna)z masłem 5g, porcja kabanosa drobiowego 30g, serek śmietankowy 30g, porcja pomidora malinowego 30g oraz papryki żółtej 20g, herbata 220 ml |
Porcja jabłka 40g |
Krokiety ziemniaczane100g (bułka pszenna, jajka), sos pieczarkowy (śmietana z mleka) 30g, porcja surówki z białej kapusty z marchewką i natką pietruszki na oliwce 80g , zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (skrzydełka z kurczaka, włoszczyzna, seler, natka, ryż ), woda z miętą 220 ml |
Smoothie bananowo -truskawkowe 220 ml ( mleko ), chrupki kukurydziane 30g |
81-181 Gdynia
ul. Adm. Unruga 86