Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 12.11 - 15.11.2024

Jadłospis 12.11 - 15.11.2024

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

11.11.`24

 

Dzień wolny od zajęć dydaktycznych

 

 

11 listopada

Narodowe Święto Niepodległości

 

12.11.`24

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 220 ml (mleko, mąka kukurydziana), chleb graham 40g (mąka żytnia), z masłem 5g, szynka wieprzowa 30g , porcja pomidora malinowego 30g oraz porcja szczypiorku 5g, herbata 220 ml

Porcja ogórka zielonego 40g

Makaron zapiekany z kiełbaską i cebulką oraz serem (mąka pszenna, jaja), zupa krupnik z ziemniakami 250 ml (skrzydełka z indyka, włoszczyzna, seler, natka, ziemniaki, kasza jęczmienna),      sok porzeczkowy 200 ml

Bagietka francuska40g (mąka pszenna), z masłem 5g,  roszponka 5g, jajko gotowane 25g(jajka), szczypiorek 5g, porcja papryki czerwonej 20g, herbata koperkowa 200 ml

13.11.`24

Bułka pszenna 40 g (mąka pszenna), z masłem 5g,  ser żółty 25g, porcja rukoli 5g, papryki żółtej 20g oraz porcja ogórka kiszonego 25g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja gruszki 40g

Kotlet schabowy w panierce z pieca 70g (bułka pszenna, jajka), porcja ziemniaków puree z koperkiem 80g (mleko), porcja buraczków na ciepło80g, zupa pomidorowa z ryżem 250 ml (skrzydełka z indyka, włoszczyzna, seler, koncentrat pomidorowy, śmietana z mleka, ryż), woda z cytryną  200 ml

Chałka 40g (mąka pszenna,) z masłem 5g, miód lipowy 20g, porcja marchewki 25g oraz porcja banana 30g, herbata 220 ml

14.11.`24

Zupa mleczna z kaszką manną 220 ml (mleko),  chleb z żurawiną 40 g (mąka żytnia), z masłem 5g, krakowska drobiowa 30g, porcja ogórka zielonego 30g oraz szczypiorku 5g, herbata rumiankowa 222 ml

Porcja pomarańczy 40g

Pulpety z indyka w sosie chrzanowym 70g (bułka pszenna, jajka), kasza bulgur 40g, marchewka gotowana 60g,         zupa dyniowa krem 220ml (dynia, włoszczyzna, skrzydełka z kurczaka, natka, seler, śmietana z mleka), sok z jabłek 220 ml

Bułka żytnia 40g
(mąka pszenna oraz żytnia), porcja masła 5g, pasta z fasoli czerwonej z pomidorkami suszonymi 30g,  oraz porcja melona żółtego30g, herbata koperkowa220 ml

15.11.`24

Bułka kajzerka z makiem 40g (mąka pszenna)z masłem 5g, porcja kabanosa drobiowego 30g, serek śmietankowy 30g,  porcja pomidora malinowego 30g oraz papryki żółtej 20g, herbata  220 ml

Porcja jabłka 40g

Krokiety ziemniaczane100g (bułka pszenna, jajka), sos pieczarkowy (śmietana z mleka)  30g, porcja surówki z białej kapusty z marchewką i natką pietruszki na oliwce 80g , zupa szpinakowa z ryżem 220 ml (skrzydełka z kurczaka, włoszczyzna, seler, natka, ryż ), woda z miętą 220 ml

Smoothie bananowo -truskawkowe 220 ml ( mleko ), chrupki kukurydziane 30g

                           

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2024-11-08 11:38:26
Ilość wyświetleń: 35470
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej