Przedszkole nr 48 "Morska Przygoda". Jesteśmy w Pomorskiej Sieci Przedszkoli Promujących Zdrowie. Realizujemy zadania Priorytetu 3. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0.
Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 18.11 - 22.11.2024

Jadłospis 18.11 - 22.11.2024

          

DATA

ŚNIADANIE

WITAMINKI

OBIAD

PODWIECZOREK

18.11.`24

Chleb baltonowski 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, parówki z szynki 40g na ciepło, porcja pomidora malinowego 30g oraz porcja szczypiorku 5g, kawa zbożowa na mleku 220 ml ( mleko)

Porcja rzodkiewki 40g

Naleśniki zielone ze szpinakiem , podane z konfiturą owocową 200g (jaja, mąka pszenna, mleko) podane z słonecznikiem prażonym 5g, zupa pieczarkowa z ziemniaczkami (włoszczyzna, seler, śmietana z mleka, skrzydła z kurczaka) woda z miętą 220 ml

Bułka grahamka (mąka pszenna i żytnia)40g z masłem 5g porcja szynki drobiowej 30g, oraz porcja papryki czerwonej 30g, herbata 220 ml

19.11.`24

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi 220 ml (mleko), chleb razowy (mąka razowa ) 40g, z masłem 5g, pasta szynkowa ze szczypiorkiem (majonez jajeczny) 30g, porcja papryki 30g, herbata miętowa 220 ml

Porcja mandarynki 40g

Zraziki wieprzowe 60 g (jajka) w sosie własnym 30g (mąka pszenna), ziemniaczki gniecione z natką pietruszki 80g , fasolka szparagowa z masełkiem na ciepło 60g , zupa brokułowa z drobnym makaronem 220 ml(włoszczyzna, brokuł, seler, jaja, śmietana z mleka    woda z cytryną 220 ml

Deser ala rafaello 120g (jogurt naturalny z mleka, miód, wiórki kokosowe, kruszone wafelki (mąka pszenna), porcja jabłka 60g, herbata 200ml

20.11.`24

Bułka kajzerka 40 g (mąka pszenna) z masłem 5g, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem 30g (ryba, majonez jajeczny), porcja rzodkiewki 30g oraz ogórka świeżego 30g, kakao na mleku 220 ml (mleko)

Porcja pomidorka koktajlowego 40g

Pieczone burgery drobiowe z suszonymi pomidorkami i warzywami 60g, (jajka, seler) sos jogurtowy z ziołami (jogurt z mleka), ryż basmatti z kurkumą 80g,) zupa krem z batatów z pieczoną papryką ( włoszczyzna, papryka czerwona, bataty, ziemniaki skrzydła z indyka, seler, śmietana z mleka)220 ml, , sok naturalny z porzeczki 220 ml

Chleb oliwski z makiem 40g (mąka pszenna), z masłem 40g, schab pieczony 30g, porcja marchwi 30g oraz gruszki 30g, herbata koperkowa 220 ml

21.11.`24

Zupa mleczna z kluskami lanymi 220 ml(mleko, mąka pszenna jaja), chleb wiejski 40g (mąka pszenna) z masłem 5 g, porcja twarożku ze szczypiorkiem i papryką 30g (twaróg z mleka), porcja miodu 30g, herbata 220 ml

Porcja jabłka 40g

Gulasz z szynki wieprzowej 80g, z kaszą bulgur 70g, z koperkiem 5g, kapustka zasmażana 80g, zupa aromatyczny krem z marchewki z kukurydzą 220 ml(włoszczyzna, kukurydza, skrzydełka z kurczaka, seler, śmietana z mleka), sok naturalny z jabłek 220 ml

Tosty(mąka pszenna) z żółtym serem na ciepło 50 g, porcja pomidorka koktajlowego 30g oraz ogórka świeżego 30g, herbata owocowa 220 ml

22.11.`24

Bułka tradycyjna (mąka pszenna) 40g, z masłem 5g, jajecznica (jaja)40g, powidła śliwkowe 30g porcja pomidora 30g oraz ogórka kiszonego 30g, kawa zbożowa 220 ml (mleko)

Porcja kalarepki 40g

Kopytka ziemniaczane z cynamonem 200g (jajka, mąka pszenna), surówka z marchewki z  jabłkiem i ananasem 60g, zupa kalafiorowa z ryżem 220 ml (włoszczyzna, skrzydełka z indyka, seler), woda z cytryną 220 ml

Drożdżówka z kruszonką 50g (drożdże, mąka pszenna, jaja), porcja banana 40g, mleko ciepłe 220 ml(mleko)

                 

  1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pekan, brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
  2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
  3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.
Data dodania: 2020-01-24 10:13:27
Data edycji: 2024-11-15 12:17:38
Ilość wyświetleń: 35572
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej